0

Een vakantie of weekend onthaasten in Zuid-Limburg begint in het Mergelhuis te Gulpen

salon2

 

Zuid-Limburg is één van de Nederlandse regio’s waar veel wellness-arrangementen worden aangeboden. Wellness is een samenvoeging van well being en fitness, dus een combinatie van ontspanning en inspanning, zou je kunnen zeggen. Daarvoor zijn de mogelijkheden in Zuid-Limburg vele. Je kunt een arrangement kopen, met daarin inbegrepen hotelovernachting, een diner, gebruik van sauna en/of spa. Of een beauty-arrangement met een heerlijke massage en een spannende gezichtsbehandeling., in combinatie met een verwen-weekend in een hotel of bezoek aan Thermae 2000 te Valkenburg. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen arrangement bepalen met een glas bij de open haard van een vakantiehuis in Gulpen. De foto laat de sfeervolle woonruimte zien met een eetgedeelte. Fraaie kunst aan de muur en een gevulde boekenkast doen de rest.

Wellness in Gulpen

Gulpen heeft een verwenarrangement in het hotel Gulpenerland met sauna en spa. Het restaurant van dat hotel, Miró, is overigens uitstekend. Maar als u zelf uw weekendprogramma wilt samenstellen, kunt u kiezen uit velerlei. Eerst de inspanning. Een stevige wandeling van een paar uur verveelt niet in het heuvelland. Of, als u meer een fietser bent (je kunt – elektrische – fietsen en mountainbikes huren in Gulpen), zijn er de fietsroutes tot in België en Duitsland. Met de kinderen naar het subtropisch zwembad in Gulpen, Mosaqua, zit tussen inspanning en ontspanning in. In elk geval genieten van de wildwaterbaan, bubbelbad (whirlpools, moet je zeggen), infrarood-cabine, stoomcabine, enz. om je volledig te kunnen ontspannen. Een andere water-optie is een kwartier rijden van het Mergelhuis, nl. het kuuroord en het Sauna en Wellness resort Thermae 2000 op de Cauberg  in Valkenburg.

Verwenrestaurants

Dan de ontspanning. Na een dagje inspanning, mag je je laten verwennen in één van de vele goede restaurants van Gulpen. Ook voor een gastronomische avond hoef je Gulpen niet uit. Neem het hierboven genoemde restaurant Miró. Of het restaurant Les Jumeaux van – inderdaad – de tweelingkoks, die eerst hun eigen loopbaan volgden in de betere Limburgse restaurants en nu (2013)  in Gulpen hun eigen gezamenlijke restaurant zijn begonnen. Heerlijke menu’s, veelal van producten van de streek. De top is wel het restaurant Het Atelier, dat tegen een Michelinster aan zit. Maar daar betaal je dan ook ietsje meer. En dan”thuiskomen” in het Mergelhuis voor een afzakker, dat is pas wellness. Gasten beoordelen het verblijf niet voor niets met een 8,4 om zijn ruimte, de sfeervolle inrichting, de karakteristieke architectuur en de ligging ten opzichte van het centrum van Gulpen (supermarkten zijn dichtbij) en ten opzichte van de bezienswaardigheden in de omgeving: Gulpen ligt precies tussen Maastricht, Aken en Valkenburg…

abenedic

Geef een reactie