0

Het thema Ruiters in Computer Spelletjes

Het thema Ruiters in computer spelletjes, en met name in Casual Games komt vaak voor. In dit artikel de vraag waar dit vandaag komt? Het thema vind je bijvoorbeeld in de prachtige Casual Game “Lost Lands The Four Horsemen’ maar ook in ‘Haunted Legends the last Horsemen’.

Voor de tijd van de vuurwapens en gemotoriseerde legervoertuigen, was de infanterie het machtigste legeronderdeel. De paarden van de infanterie waren sterker dan de voetsoldaten, en werden dan ook als eerste ingezet op het slagveld om de vijand te verslaan. Vanuit dit gegeven is de angst voor paarden en voor Ruiters gegroeid. Het zit diep geworteld in het oerinstinct van de mens, aangezien deze manier van strijd voeren al eeuwen lang wordt gedaan.

In een recent onderzoek van de Universiteit van Leuven wordt dit thema onderzocht. Aan een vijftigtal proefpersonen werden afbeeldingen getoond van verschillende situatie;s die als angstwekkend kunnen worden gezien, en wat blijft, een foto van een ridder te paard behoort bij veel proefpersonen tot de top tien van meest angstwekkende afbeeldingen. Het onderzoek is nog in volle gang, dus de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt nog, maar de eerste testresultaten zijn hoopgevend.

Het spreekt daarom voor zich dat dit thema veel gebruikt wordt in de entertainment industrie. Niet alleen games ontwikkelaars, maar ook filmmakers maken vaak gebruik van dit thema. Een goed voorbeeld is een recente bioscoopkraker “War Horse” waar zelfs een theatervoorstelling van is gemaakt. Het paard is onze beste vriend, maar boezemt samen met een ruiter veel angst in bij grote groepen mensen uit onze samenleving.

Het lijkt ons een goed idee als je zelf eens ervaart wat het is om angstig te zijn voor een ruiter. Games downloaden op een spelletjes website is de eerste stap om dit te ervaren. Als je het spel gedownload hebt, en vervolgens gespeeld ervaar je de angsten voor de ruiter, en wordt je meegesleept in een fantastisch avontuur. Veel plezier, in het volgende artikel ga ik dieper in op een ander thema, het Glazen muiltje, tot ziens.

neuveldenda

Geef een antwoord