0

Externe batterij kopen? Hier moet je op letten!

Steeds vaker hebben we te maken met een lege batterij. De batterijduur van de meeste smartphones is de afgelopen jaren gelijk gebleven, maar de apps die we gebruiken, verbruiken steeds meer en meer energie. Of je nou onderweg bent en je iPhone als routebegeleiding gebruikt of dat je een wandeling maakt met Pokémon Go open, een stukje extra batterij is in veel situaties erg handig!

Wat is een powerbank?

Een externe batterij wordt tegenwoordig ook vaak powerbank genoemd. Met dit apparaat is het mogelijk om zonder stopcontact in de buurt jouw smartphone, laptop, of andere gadgets of te laden. Heel handig, maar welke powerbank moet je hebben?

Waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de aansluitingen van de powerbank en de meegeleverde kabels. In veel gevallen heeft een powerbank minimaal één USB uitgang waar je je eigen smartphone oplaadkabel in kunt pluggen. Zorg er toch voor dat je zeker bent dat het type USB compatibel is met de USB van jouw kabel. Heb je geen oplaadkabel met USB uitgang? Kijk dan goed of er een kabel wordt meegeleverd, of dat je een extra kabel bij moet bestellen.

Vermogen van de powerbank

Het vermogen van je powerbank bepaalt hoe vaak je er een apparaat mee kunt opladen. Zoek op Google hoeveel mAh jouw smartphone heeft. Heeft jouw telefoon een batterij met een vermogen van 3000 mAh? Dan betekent het dat je met een powerbank van 3000 mAh jouw smartphone precies eenmaal helemaal volt kunt laden. Met sommige powerbankt kun je zelf twee of meer apparaten tegelijkertijd opladen. Let dan vooral op het vermogen, aangezien de 3000 mAh vervolgens wordt verdeeld over twee apparaten en je voor een volle lading, dus een powerbank met meer vermogen nodig hebt.

iq.lars

Geef een reactie