0

Ontdek losse thee!

Losse theeAls je op zoek gaat naar thee dan heb je de keuze uit een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit losse thee of thee uit een theezakje. Het voordeel van losse thee is dat deze bestaat uit hele theebladeren en daardoor de goede eigenschappen en aroma’s van de thee behouden blijven.
Door het drinken van deze thee zal je merken dat de smaak en kwaliteit van deze thee totaal anders is dan die uit een theezakje. De thee uit een theezakje bestaat grotendeels uit gruis, ook wel fannings genoemd. Hierbij worden de overgebleven theebladeren uit de oogst gebruikt en deze worden verfijnd in hele kleine stukjes. Het resultaat is dat deze thee zijn smaak en kwaliteit verliest.

Hoe zet ik losse thee?

Het zetten van losse thee werkt net iets anders dan een thee uit een theezakje. Deze thee moet namelijk gezet worden met behulp van thee accessoires zoals een thee filterzakje, een thee-ei of een theefilter klem. Voor een één kop ben je ongeveer 2 gram thee nodig, afhankelijk natuurlijk van hoe sterk je de thee wilt drinken. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de temperatuur van het water en de trektijd, dit verschilt per theesoort. Het zetadvies per theesoort kun je altijd vinden op de verpakking.

Ga voor kwaliteit, kies voor losse thee

Iedereen kan het drinken van losse thee aanbevelen, maar om overtuigd te raken moet je de smaak en kwaliteit zelf ervaren. Vaak komt je in aanraking met het drinken van deze theesoorten in restaurants, of bij familie en vrienden en ontdek je de geweldige smaak ervan. Het drinken van deze thee kan het begin zijn van een langdurige passie en een gezonde levensstijl.
Indien de nieuwsgierigheid is gewekt biedt Theemoment24, dé online theewinkel, een ruim assortiment aan losse thee en bijbehorende accessoires. Eenvoudig te bestellen en tevens supersnel geleverd!

Moniek

Geef een reactie