0

Slechte adem oorzaken

Slechte adem de oorzaken

In Nederland lijden veel mensen aan het hebben van een slechte adem, ook wel halitose genoemd. Het beheerst het leven van vele mensen door de schaamte die het met zich meebrengt en zorgt er zelfs voor dat mensen in een sociaal isolement terecht komen. Wat mensen vaak niet weten is dat het probleem vaak gemakkelijk op te lossen is en dat je zonder schaamte door het leven kunt gaan.

Hoe kom je van een slechte adem af?

Slechte adem heeft vaak te maken met een slechte mondhygiëne en/of het benuttigen van bepaalde dranken en voedsel. Koffie, alcohol, yoghurt en knoflook kunnen een bijdrage leveren aan het hebben van een droge mond en vervolgens een slechte adem veroorzaken. Voor de meeste mensen ligt er jammer genoeg iets complexer en ligt het niet alleen aan het eten of drinken van de verkeerde dingen.

Bacteriën zijn vaak de nummer een oorzaak van een slechte adem. Ze produceren stinkende gassen wanneer ze de kans krijgen om zich te nestelen in je mond. Vaak in de vorm van tandplak, maar ook op je tong. Dit is het geval wanneer je last hebt van een witte aanslag op je tong. Dit is vaak een teken van voedselresten in de groeven van je tong. Deze resten zijn de perfecte basis om voor bacteriën zich te nestelen. Het probleemgebied zit vaak op de achterkant van je tong.

Oplossing slechte adem

Het hebben van een goede mondhygiëne is erg belangrijk. Tweemaal dagelijks poetsen, maar ook flossen, voorkomt voor vele mensen al het probleem. Daarnaast is het bezoek aan de tandarts erg belangrijk omdat deze tandplak verwijderd. Het gebruik van mondwater, zolang het geen alcohol bevat, kan ook bijdragen aan een goede mondhygiene. Bij sommige mensen zijn er andere oorzaken als ziekte of een aandoening, maar dit is vaak maar voor een kleine groep.

sav2017

Geef een reactie