0

De handtas.

De handtas, je zou denken dat handtassen een lange geschiedenis zouden hebben vanwege het praktische aspect dat ze hebben. Toch blijkt dit niet zo te zijn. Ook in vroegere tijden droegen mensen dingen bij zich, bijvoorbeeld geld. Maar dit werd veelal in de vervoerd in de voorganger van de portemonnee, namelijk een buidel. Echter werden buidels ook gebruikt om meer persoonlijkere dingen te dragen, zoals make-up, zakdoekjes of belangrijke documenten.

De handtas in de tijd van de Romeinen.

In de oudheid hadden mensen ook bezittingen die ze met zich meenamen. Maar om nu te spreken van een handtas om deze spullen in mee te nemen… Nee, niet bepaald. De Romeinen maakten gebruik van een glazen pot welke was voorzien van een koord of een handvat zodat deze gemakkelijker mee te nemen was. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit niet altijd even handig of praktisch is geweest, gezien de breekbaarheid van glas. Wanneer je zou vallen, dan zou jij je hier lelijk aan kunnen verwonden.

Handtassen in de Middeleeuwen.

Omdat men later ook begon in te zien dat het dragen van een glazen pot helemaal niet praktisch was, maakte men in de Middeleeuwen gebruik van een soort schoudertas of een gordel. Dit soort tassen werd gemaakt door een gilde van tassenmakers. Het was in deze periode dat de handtas voor het eerst vorm begon te krijgen. Aan het einde van de 15e eeuw was de handtas een grote afsluitbare buideltas geworden. Echter werd deze vaak gestolen omdat hij groot was en daarom erg opviel. Daarom gingen de gilden van tassenmakers over op een kleinere variant, gemaakt van leer of geborduurde stoffen.

Handtassen in de 20e eeuw.

Het is eigenlijk pas sinds de 20e eeuw dat handtassen meer werden gemaakt zoals wij ze nu kennen. Na de Tweede Wereldoorlog zijn tassen steeds meer gemaakt naar de modetrends die op dat moment gelden. Vooral in Duitsland ontwikkelde de handtas zich snel tot wat wij nu kennen. De meeste handtassen worden gemaakt van leer of van imitatieleer. Maar wie voor kwaliteit wil gaan kiest uiteraard voor een handtas gemaakt van leer. Diverse modehuizen produceren en verkopen verschillende soorten tassen. Je kunt hierbij denken aan Versace Jeans, Calvin Klein, Armani, Guess en veel meer. Over het algemeen kosten de handtassen van dit soort merken flink wat geld. Echter bij tassensjop.nl is dit niet het geval.

Tassensjop.nl.

Tassensjop.nl onderscheid zich van andere aanbieders door alle tassen in hun assortiment te verkopen met hoge kortingen. Deze korting kan oplopen tot 70%. Zo kun jij je favoriete handtas kopen van een luxemerk voor de prijs van een doorsnee handtas. Koop dus jouw handtas online bij tassensjop.nl.

Romeo

Geef een reactie