0

Zwembril gebruiken bij het zwemmen

Diegene onder ons die regelmatig zwemmen weten het eigenlijk al. Zwemmen zonder zwembril gaat op den duur echt niet meer. In het begin is het chloorwater allemaal nog wel redelijk te doorstaan, maar langzamerhand krijg je steeds meer last van je ogen na het zwemmen. Een zwembril tijdens het zwemmen is dus eigenlijk onmisbaar. Maar welke zwembril moet je dan hebben? In dit artikel lees je hier meer over.

Zwembril uitzoeken

De juiste zwembril uitzoeken is niet moeilijk. Vuistregel is hoe korter de afstanden, hoe sneller je moet zwemmen, hoe kleiner de bril. Hoe groter de afstanden, hoe lager de gemiddelde snelheid, de groter de bril. En een andere vuistregel is hoe groter de zwembril hoe comfortabeler deze is. Kies dus als het even kan voor een wat groter model zwembril. Denk bijvoorbeeld aan de Zoggs Predator of de Aqua Sphere Kaiman zwembril.

Hoe weet je wanneer een zwembril past

Een zwembril past als deze bij het opzetten zonder hoofdband enkele seconden met een vacuüm blijft plakken op je hoofd. De eerder genoemde zwembrillen van Zoggs en Aqua Sphere hebben een vaste neusbrug. Het voordeel hiervan is dat deze zwembrillen steviger zijn. Nadeel is dat je ze niet aan kan passen als je gezichtsvorm net wat anders is. In dat geval is de Zoggs Fusion Air een goed alternatief.

Als je eenmaal met een zwembril gaat zwemmen wil je eigenlijk niet meer zonder. Het is zo veel comfortabeler dan zonder. Ondanks dat het er soms gek uitziet. En ondanks dat je in het normale leven nooit een bril zou dragen, is het advies om toch altijd je ogen te beschermen bij het zwemmen. Je ogen zijn namelijk één van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Je zet bij het zonnen toch ook een zonnebril op ter bescherming. Bij het zwemmen is dat niet anders. Op de website Zwembrilletjes.eu vind je nog veel meer informatie over het aanschaffen van de juiste zwembril. Aarzel dus niet langer en bescherm je ogen bij het zwemmen.

300woorden

Geef een reactie