0

10 tips voor elektronische huisbeveiliging

Op zoek naar een betrouwbare elektronische huisbeveiliging, waarmee u nog jaren vooruit kunt? Dan heeft u een paar belangrijke keuzes te maken. Lees hier waar u op kunt letten om zeker te weten dat uw huisbeveiliging toekomstbestendig is.

1. Bedenk wat u wilt bereiken

Een alarmsysteem is bedoeld om inbrekers te ontmoedigen en weg te jagen. Is dat voldoende voor u? Mogelijk wilt u ook op afstand uw tuin of voordeur in de gaten kunnen houden. Zodat u vanaf uw vakantieadres kunt checken wat er aan de hand is. In dat geval heeft u ook camera’s nodig, in combinatie met een app voor uw smartphone. Bijkomend voordeel is dat u na een poging tot inbraak bewijsmateriaal (foto’s of video’s) heeft voor de politie.

2. Breng andere vormen van beveiliging op orde

Veilig wonen begint bij uw eigen gedrag. Zoals ramen en deuren sluiten als u vertrekt of in de tuin zit. En deuren ’s nachts echt op slot draaien. Stap twee is om alle bouwkundige zaken aan te pakken: denk aan dubbelglas, goed hang- en sluitwerk en anti-inbraakstrips. Allemaal bedoeld om het inbrekers extra moeilijk te maken. Een elektronische beveiliging kan hierop een aanvulling zijn – maar het is géén vervanging. Lees nog meer tips om inbrekers buiten de deur te houden.

3. Bescherm uzelf tegen andere gevaren

Op een goed huisbeveiligingssysteem kunt u ook rookmelders en koolmonoxidemelders aansluiten. Gaat het mis, dan krijgt u thuis een alarm én een melding op uw mobiele telefoon. Zo beveiligt u zich niet alleen tegen inbrekers, maar ook tegen andere gevaren.

4. Hang elke component op de juiste plek

Draadloze sensoren op de handigste plekken. Bewegingsmelders in de goede hoeken. Camera’s op de meest geschikte hoogte. En de juiste instellingen voor wanneer het alarm moet afgaan (en wanneer niet). Bespreek samen met een veiligheidsexpert uw wensen en doelen.

5. Maak gebruik van de online mogelijkheden

De nieuwe generatie alarmsystemen kunt u op afstand bedienen via een app. Dan ziet u meteen wanneer én door wie het alarm aan of uit is gezet. Een bewegingsmelder kan automatisch foto’s doorsturen als iemand in beeld komt. Datzelfde geldt voor camera’s. U krijgt een berichtje zodra die iets waarnemen, waarna u live kunt meekijken met de HD-beelden.

6. Beveilig de beveiliger

Veel goedkope systemen zijn eenvoudig te hacken of onklaar te maken. Het laatste wat u wilt, is dat anderen meekijken met uw camera’s. Zorg dat u niet te kwetsbaar bent voor zulke digitale aanvallen. Een goed alarmsysteem heeft een beveiligde VPN-verbinding. Ga ook zorgvuldig om met inloggegevens en wachtwoorden. De veiligheidsexpert kan u hierin adviseren.

7. Zorg dat uitval van stroom of internet geen probleem is

Een betrouwbaar alarmsysteem gaat verder op een noodaccu als de stroom uitvalt. En wanneer de internetverbinding hapert, dan schakelt het systeem via een simkaart over op het gsm-netwerk. Zo bent u niet voor één gat te vangen. Natuurlijk krijgt u ook een melding als stroom of internet uitvalt. Camerabeelden uitlezen is via een gsm-verbinding niet mogelijk. Wel kan een bewegingsmelder nog foto’s doorsturen.

8. Laat professionals waken over u en uw bezittingen

Voor een optimale beveiliging laat u uw camerasysteem aansluiten op een bemande meldkamer. Die kan meteen hulpdiensten inschakelen als dat nodig is (brandweer, politie). Als er écht iets aan de hand is in of rond uw woning of bedrijfspand, dan kan de meldkamer meekijken met uw camera’s. Ook kunnen ze de beelden live doorzetten naar de agenten die onderweg zijn.

9. Wacht niet op de toekomst

Welke keuze u ook maakt, de technologie zal binnen een paar jaar weer een stuk verder zijn. Denk aan cameradrones en beveiligingsrobots. Misschien houdt zelfs de ijskast straks een oogje in het zeil. Allerlei bedrijven zullen het ‘ultieme systeem’ willen ontwikkelen om functies in huis te combineren, zoals energie, beveiliging, verlichting en ventilatie. Het heeft geen zin om die ontwikkelingen af te wachten: met de laatste technologie van nu kunt u nog jaren vooruit.

10. Kies voor gegarandeerd jarenlang onderhoud

Wie investeert in elektronische beveiliging van hoge kwaliteit, wil er natuurlijk op kunnen rekenen dat er nog jarenlang vervangende onderdelen beschikbaar zijn. Zelf hebben wij hiervoor afspraken gemaakt met onze leveranciers. Zodat we u gegarandeerd kunnen helpen als u een nieuwe of extra component nodig heeft. Nu én in de toekomst.

Feenstra levert en onderhoudt alarm- en camerasystemen die behoren tot de top van de markt. Onze veiligheidsexperts helpen u graag om de voor u meest geschikte oplossing te kiezen.

Joep

Geef een reactie