0

Hoe komt u erachter welke makelaar de juiste is voor u?

Wanneer u uw huis te koop wilt stellen zijn er een aantal dingen waar u van te voren over na moet denken. Bijvoorbeeld op welke manier u uw huis wilt verkopen. U kunt het geheel zelf doen of u kunt een makelaar inschakelen. Er word tegenwoordig nog vaak voor verkoop middels een makelaar gekozen. Een makelaar zorgt ervoor dat het verkoopproces soepel verloopt, uw woning online wordt geplaatst, er professionele foto’s komen, bezichtigingen plaats vinden en noem maar op. U heeft tegenwoordig veel keuzemogelijkheden. Maar hoe komt u erachter welke makelaar de juiste is voor u? Welke sluit het beste aan bij uw wensen? En hoe maakt u uw uiteindelijke beslissing?

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?
U woont in Rosmalen of de omgeving en u wilt uw woning verkopen. Het te koop zetten van uw huis is een grote beslissing die u niet zomaar neemt. Dan wilt u natuurlijk dat uw huis verkopen Rosmalen soepel gebeurd. Een huis verkopen is een ingewikkeld, en soms emotioneel, traject. Dan zoekt u een betrouwbare makelaar die kennis heeft van de regio en die u van A tot Z door het verkoopproces heen kan begeleiden. Het belangrijkste is dat u een makelaar kiest die bij u past en die aansluit bij uw wensen. Toch kan dit door het grote aanbod makelaars een lastige keuze zijn. U kunt uiteraard altijd reviews bekijken van oud verkopers, maar dat deze makelaar bij een ander past betekend niet dat deze ook voor u de meeste geschikte makelaar is.

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?
Bij het zoeken naar een makelaar zijn meningen uit uw directe omgeving waardevol. Maar ga niet direct naar de eerste makelaar die wordt aangeraden. Het is belangrijk dat u een makelaar kiest die bij u past. Maak hierom een lijst van criteria die u belangrijk vindt om te hebben in een makelaar. Naar aanleiding hiervan kunt u onderzoek doen naar verschillende makelaarskantoren en een voorselectie maken van de makelaars die u geschikt lijken. Deze kunt u uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Middels deze gesprekken krijgt u een beter beeld van hoe een makelaar de verkoop aanpakt, hoe hij/zij communiceert en of er een klik is tussen u en de makelaar. Op basis van deze gesprekken en uw gevoel maakt u een keuze voor een makelaar in Rosmalen.

Handige tips om uw huis te verkopen.
Er zijn veel factoren die invloed hebben op de verkoop van uw huis. Zo is een te hoge vraagprijs nog altijd een van de voornaamste redenen dat huizen te koop blijven staan. Daarnaast hebben professionele foto’s een grote invloed. Zo krijgt een potentiële koper een duidelijk beeld van uw huis. Verder is het belangrijk om de sterke punten van uw huis te benadrukken, ook in de foto’s of een woningvideo. Maar ook een uitgebreide beschrijving van de buurt kan het verschil maken. Beschrijf waarom u destijds voor dit huis en deze wijk hebt gekozen. Bespreek met uw makelaar welke factoren het beste zijn om uit te lichten tijdens de verkoop van uw woning.

Heeft u moeite met het maken van een keuze?
Een makelaar kiezen is geen eenvoudige beslissing. Het is heel begrijpelijk dat u moeite heeft met het maken van een keuze. Indien u er na online onderzoek, ervaringen van oud verkopers en bekenden nog niet uit komt is het verstandig om een afspraak te maken voor een advieskeuze bij een onafhankelijke vereniging. Zij kunnen met u meekijken naar de gestelde criteria en op basis hiervan u een makelaar adviseren.

Martine10

Geef een reactie