0

Frankrijk: elke keer weer anders!

Frankrijk: iedere Nederlander kent het wel als vakantieland en veel mensen zijn ook al geweest. Veel mensen kennen Frankrijk alleen van een strand- of kampeervakantie, maar Frankrijk kent een grote variatie aan allerlei soorten regio’s en culturen. De regio Elzas ligt bijvoorbeeld erg dicht bij de Duitse Grens en behoorde vroeger ook enkele perioden tot het Duitse rijk. Deze Duitse heerschappij heeft ook zo zijn sporen achtergelaten in het gebied. Wanneer je doorsteekt naar beneden, vindt men in het zuiden de Côte d’Azur, bekend van de witte stranden en prachtige azuurblauwe Middellandse Zee, zoals de naam al verraadt natuurlijk. Dit is weer een totaal ander landschap, waar je ook de jetset van Frankrijk zult treffen in steden zoals Monaco, Cannes (van het jaarlijkse filmfestival) en Nice. Dit gebied is erg populair onder vakantiegangers, omdat het er bijna altijd lekker weer is en de stranden altijd aangenaam.

Frankrijk als vakantiebestemming is onder andere zo divers, omdat het zo’n groot land is. Het is namelijk ruim 13 keer zo groot als Nederland – maar de bevolkingsdichtheid is slechts een kwart van die van Nederland. Dit is er ook aan gelegen dat veel van het land van Frankrijk niet voor bewoning wordt gebruikt. De helft van het land wordt gebruikt voor landbouw en een kwart van het land is bezaaid met bossen. De natuur heeft een veelzijdig beeld, door de grootte van het land is het klimaat dan ook erg afwisselend. Onder andere veelzijdig heeft gemaakt dat Frankrijk zo populair is als vakantieland, zowel onder de eigen bevolking als onder buitenlandse toeristen.

Frankrijk is natuurlijk niet alleen geschikt voor een warme vakantie, maar ook bij uitstek voor een wintersportvakantie. De Alpen en Pyreneeën zijn populaire bestemmingen voor skivakanties of andere wintersporten! Zo wordt uw vakantie in Frankrijk zo afwisselend en veelzijdig als u maar wilt.

Reneevdknaap

Geef een reactie