0

Kindergitaar populair onder volwassenen

kindergitaarKen jij de kindergitaar al? Nu zal je misschien denken, ja dat is vast een gitaar bedoeld voor kinderen. Als je dat zegt dan heb je helemaal gelijk, maar ooit weleens gedacht dat zo’n gitaar ook bedoeld kan zijn voor volwassenen? Het is namelijk zo dat de kindergitaar erg populair is onder volwassenen. Dit heeft vooral te maken met de grote van de kindergitaar. Tja, het is nou eenmaal een handige gitaar voor op reis. Het formaat van een kindergitaar is namelijk veel kleiner (½ of ¾) dan een normale gitaar. Een ander voordeel is de prijs. Kindergitaren zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes. Hieronder kom je het èèn en ander te weten over de kindergitaar, waaronder waarop je moet letten bij de aankoop.

Wat is een kindergitaar?

De kindergitaar bestaat al een hele lange tijd.  Vroeger rond de middeleeuwen waren de gitaren al een stuk kleiner dan wat nu een volwassen gitaar zou zijn. Dit had denk ook te maken met de lengte van mensen. Mensen waren in die tijd kleiner dan nu. Door de jaren heen is de gitaar in lengte toegenomen. Uiteindelijk wouden veel kinderen en kleine mensen ook leren gitaar spelen. Want een grote volwassen gitaar bespelen gaat lastig. Daarom kwamen ze met de uitvinding om een kindergitaar te maken. De kindergitaar is er in vele uitvoeringen: 1/8, 1/4, 1/2, 3/4 en 7/8.

Aankoop van een kindergitaar

Kindergitaren kunnen een leuke investering zijn voor uw kind, maar ook voor jezelf. De kindergitaar is al verkrijgbaar voor een paar tientjes en gaat jaren mee. Het leuke is dat de kindergitaar door zijn compacte vorm overal mee naar toe is te nemen. Let bij de aankoop wel goed op de maten van een kindergitaar. Je kunt de leeftijdsrichtlijnen aanhouden, maar eerst een aantal gitaren uitproberen werkt beter.

uwgitaarlesonline.nl

Geef een reactie