0

De opkomst van Roda JC Kerkrade

Nathan Rutjes

Nathan Rutjes word geïnterviewd.

De Opkomst

Je zou het misschien niet denken, maar dit jaar is echt het jaar voor Roda JC. Met opkomende talenten zoals van Peppen, Poepon en Rutjes zal deze club binnenkort hoger in de Eredivisie staan dan je ooit had kunnen denken. Roda had begin dit jaar wat moeite met het opstarten maar langzamerhand ging het steeds beter, en in eind januari boekte Roda JC zelfs een 4-0 overwinning op Excelsior. Als je dan kijkt naar hoe ze het in 2016 deden is dat een enorm verschil. In september verloren ze bijvoorbeeld nog met 5-0 van Feyenoord. Vooral met de recente speler aankopen zie je Roda JC letterlijk vooruit schieten in de Eredivisie. Zo behaalde Roda JC op 28 mei een prachtige 1-0 overwinning op MVV Maastricht. Dit was dan ook een zeer grote opluchting voor alle Roda JC fans. Als MVV Maastricht zou winnen zou dat betekenen dat de tegenstander gedegradeerd word. Met de nipte 1-0 overwinning kon Roda JC zijn plek in de Eredivisie vast stellen.

Het stadium van Roda JC in kerkrade

Het stadium van Roda JC in kerkrade

Druk jaar

Voor Roda JC is het naast een goed jaar tevens ook een druk en hectisch jaar. Zo sloot Roda JC begin 2017 een deal met een zwitserse investeerder. De zwitser, Aleksej Korotajev heeft een minderheidsaandeel in de club maar de gesloten deal bedroeg minstens één miljoen euro. Met dit geld wil Roda JC investeren in nieuwe spelers en in een jeugdopleiding voor toekomstige sterren. Nou lijkt dit natuurlijk al een zeer groot punt, maar in februari kocht Roda JC met het geïnde geld een oude sterspeler, Nicolas Anelka. Deze ex-profvoetballer word door vele beschouwd als een ware “legende”. Maar het echte nieuws was dat hij bij Roda JC niet aan de slag ging als  voetballer, maar als consultant. Hij zal zich vooral bezighouden met de splinter nieuwe jeugdopleiding. En met zijn ervaring kan dat natuurlijk nooit mis gaan. Anelka zal zich dan in het nieuwe seizoen kunnen bewijzen.

 

Verwachtingen

Spelers van Roda JC in actie

Spelers van Roda JC in actie

Dan komt natuurlijk de grote vraag, wat kunnen we verwachten in het opkomende seizoen van 2017-2018.  Met eigenlijk alleen maar progressie op het gebied van spelers, geld en ervaringen zouden we kunnen stellen dat Roda JC flink wat mensen zal gaan verbazen. Het nieuwe seizoen zal in ieder geval een groot aantal kansen bieden.  Alle Roda JC fans kunnen dus trots zijn, met zulke spelers als Nathan Rutjes, de positiviteitsgoeroe, de pas gekochte consultant Nicolas Anelka en een stadion als Parkstad Limburg Stadion kunnen zij zeker gaan genieten van de prestaties van Roda JC in het komende seizoen. Dus, als je nog geen Roda JC fan bent, er is genoeg reden om er eentje te worden. Een makkelijke manier om je support voor een club te showen is dan ook om een voetbalshirt kopen. Hier zijn dan ook talloze opties mogelijk. Maar een ding staat vast, de prestaties van Roda JC zullen niet meer zo zwak zijn als in het afgelopen seizoen van 2016/2017.

 

 

de neger in

Geef een reactie