0

BBQ wijnpakket met korting

Nu met 33% KORTING in de Summer Sale! Te bestellen van € 79,10 voor € 53,40 + Gratis Bezorging!

Bij een gezellige en lekkere barbecue is een goed glas wijn onmisbaar. Heerlijk in combinatie met het gegrilde vlees, de gegrilde vis of bijvoorbeeld de heerlijke salades die u bij de barbecue serveert.

In dit BBQ-pakket vind je 4 verschillende wijnen:

2 x Caldora Trebbiano d’Abruzzo; een heerlijke lichtvoetige Italiaanse witte wijn die zowel heerlijk is als aperitief als bij diverse gerechten

2 x Fuente Verde Rosado Carinena; een mooie frisse en kruidige rosé, zeer smaakvol in de mond met een gulle afdronk

3 x Saint Marc Reserve Merlot; een rijke en soepele, fruitige rode wijn met finesse. De wijn is zeer toegankelijk en winnaar van de Medaille d’Or Paris!

3 x Saint Marc Reserve Cabernet Sauvignon; een middelzware, toegankelijke en open wijn, die zijdezacht smaakt en met een mooie afdronk. Winnaar van de Medaille d’Argent Paris!

Het BBQ wijn pakket kunt u hier bestellen

 

Informatie over de druiven.

Cabernet Sauvignon

De belangrijkste druif van de Médoc, Bordeaux en staat bekend om zijn wijnen met kracht en diepe kleur. Omdat het groeiseizoen lang is, moeten de wijngaarden worden aangeplant op iets warmere plaatsen.

Het is dé blauwe druif van de hele wereld voor het maken van rode wijn met aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe pruimen, kruidig, kaneel, munt, eucalyptus, bieten en zwarte olijven. Cabernet Sauvignon wijnen lenen zich uitstekend voor houtopvoeding en kunnen daardoor lang rijpen. In hun jeugd kunnen ze door de tannines wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak gemengd met ‘zachtere’ rassen zoals Merlot en Cabernet Franc waardoor de wijnen zachter en robuuster worden.

Cabernet Sauvignon staat ongeveer overal in Europa aangeplant. In het Franse Zuiden (Vin de Pays d’Oc) en Zuidwesten, in Spanje, Italië en in Midden- en Oost-Europa. Daarnaast heeft de Cabernet een solide reputatie opgebouwd in Californië, Chili en Australië en ook in andere ‘nieuwe’ wijnlanden zoals Zuid-Afrika en Argentinië neemt hij een prominente plaats in.

Merlot

De Merlot druif is wel een van de klassieke druiven van de Bordeaux en de belangrijkste druif in Saint-Emilion, Fronsac en Pomerol. Merlot is de vaste partner van de Cabernet Sauvignon, maar wel heel anders van karakter. Minder tanninerijk, dus soepeler en makkelijker toegankelijk. Merlot wordt gebruikt om de Cabernet Sauvignon wat te verzachten, en omgekeerd wordt de Cabernet Sauvignon gebruikt om Merlot meer beet en ruggengraat te geven. Merlot hoeft niet te rijpen, maar de betere kan dat zeker.

Garnacha

De Garnacha komt van origine uit Spanje. Elders wordt deze druif de Grenache genoemd. Naast deze Grenache Noir is er ook een Grenache Blanc en een Grenache Gris. Deze druif wordt veel gebruikt voor het maken van rosés en wordt in het oosten van het zuidelijke Rhône gebied gebruikt in de melange met andere rassen zoals Syrah, Mourvedre, Cinsault en Carignan.

De Garnacha is een druif die zorgt voor fruit en rondheid en kan zeer toegankelijke wijnen geven met weinig tannines en een lage zuurtegraad. Grenache heeft ook zijn weg gevonden naar Californië en Australië, waar hij in de regel deel uitmaakt van zogeheten Rhône-blends.

Trebbiano

De Trebbiano druif s een van de oudste en meest aangeplante witte druivensoort in Italië en Frankrijk. Gebruikt voor de productie van wijn maar ook voor wijn die bedoeld is om te destilleren tot brandy. De druiven zijn relatief klein, bevatten veel sap en worden vaak gemengd met de Malvasia. Hoogstwaarschijnlijk is de druif van Toscaanse oorsprong.
Gebieden

In Italië wordt dit ras in diverse streken verbouwd. Bijvoorbeeld in de Orvieto. In Toscane wordt zij gebruikt in chianti. Een bijzondere toepassing vindt deze druif in de vin santo. Nabij de stad Modena wordt de trebbiano gebruikt in de balsamico. In de Charente, in Frankrijk, levert hij ook uitstekende basiswijn voor de distillatie van cognac.

Onder de naam Ugni Blanc wordt Trebbiano in Frankrijk gebruikt in de appellaties (AOC) Bordeaux, Entre-Deux-Mers, Palette AOC, Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux.

Erwin

Geef een reactie