0

Bingo Online

Is een spel dat op het internet wordt gespeeld. Het eerste bingo online spel werd geïntroduceerd in 1996. De opbrengsten van het bingo spelletje over de hele wereld (exclusief Amerika) wordt geschat op zo’n 500 miljoen dollar in 2006, tegenwoordig is dat over een miljard dollar.

Bij fysiek bingo wordt er met ballen gespeeld, maar bij bingo online wordt er met een random nummer generator gespeeld. Online is er ook sprake van een chat functie, dit zorgt ervoor dat er een leuke community ontstaat met interactie tussen de klanten. In dit opzicht heeft het spelen ook een sociale functie.

Geschiedenis bingo online

Het eerste bingo online spel werd in 1996 geïntroduceerd, het was een gratis game genaamd “Bingo Zone”. Om dit te spelen moesten de spelers hun demografische gegevens delen zodat zij advertenties te zien kregen die het beste bij hun past. Een andere vroege aanbieder was Uproar, zij introduceerde “Bingo Blitz” in 1998.

Spelen

Het spelen van bingo online heeft veel extra opties ten opzichte van het ouderwetse bingo. Zo kan er bijvoorbeeld een zogenaamde auto-daub worden aangezet. Dit zorgt ervoor dat nummers automatisch worden weggestreept, zo kan jij rustig op je gemak even weglopen. Sommige sites bieden zelfs de mogelijkheid om de beste kaarten te sorteren en te markeren. Er verschillende soorten lobby’s waar je bingo online kan spelen. Er zijn lobby’s waar je voor 3 cent al kan spelen, maar ook lobby’s waar je hetzelfde aantal kaarten moet kopen als de spelers die heel veel kaarten hebben gekocht, zogenaamd (High rollers). Al benieuwd naar bingo online?

Tegenwoordig is het spelen van online bingo nog niet gelegaliseerd in Nederland. Voor meer informatie kijk op de site van de kansspelautoriteit. Het is echter wel mogelijk om het te spelen vanuit Nederland. Tevens wordt er aan gewerkt om online gokken volledig te legaliseren. Er wordt verwacht dat dit in 2017/2018 gebeurd.

Lucas

Geef een reactie