0

Afvallen buik met de juiste voeding

Een te dikke buik en te veel buikvet brengen diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Heb jij last van te veel buikvet en wil je daar graag iets aan doen dan vind krijg je in dit artikel antwoord op de vraag: hoe verlies ik buikvet?

Oorzaken van buikvet

Buikvet ontstaat door het structureel meer energie innemen dan je verbruikt. Het overschot aan energie kan je lichaam niet kwijt en slaat het daarom op in de vorm van vet. Vet stapelt zich meestal op rondom de buik, billen en heupen.

Op basis van je buikomvang bepaal je vrij eenvoudig of jij op dit moment gezondheidsrisico’s loopt als gevolg van je buikomvang.

Voeding om buikvet te verminderen

Buikvet verminderen kan alleen als je ook gezond eet. Gezonde voeding zorgt er voor dat je voldoende voedingsstoffen, vitamines, mineralen binnenkrijgt maar is ook essentieel voor een gezond gewicht. Gezien het huidige voedingsaanbod in de winkels, supermarkten en op internet eten mensen te veel suikers. Al het industrieel bewerkte voedsel bevat bijna allemaal suiker. Suiker wordt toegevoegd om de smaak te verbeteren en wordt ook gebruikt om producten langer houdbaar te maken. Langer houdbaar betekent minder verderf en grotere winsten voor de mega concerns. Dat de mensen er ongezonder door worden is van ondergeschikt belang zo lijkt het..

Om buikvet te verliezen is het noodzakelijk om terug te gaan naar de basisvoeding. Dit betekent terug naar de alom bekende schijf van vijf. Je eet dan groente, vlees, vis, fruit, volkoren, vezels, zuivel, vocht en noten.

Voeding die je vooral beter kunt laten staan is chips, bier, koek, bewerkte ontbijtgranen, frisdrank, frituur en snoep. Dit soort voeding bevat veel suiker (koolhydraten) en zorgt er al snel voor dat je te veel energie binnenkrijgt (calorieen). Bijkomend nadeel van dit soort voedsel is dat ze geen gezonde voedingsstoffen bevatten. Met andere woorden: je lichaam heeft er helemaal niets aan.

In theorie klinkt dit allemaal eenvoudig. De praktijk is vaak lastiger. Toch is het mogelijk om gezonder te gaan eten als je weet wat je eet en gemotiveerd bent!

goedkoopsnelafvallen

Geef een reactie