0

Hoe kan je haaruitval aanpakken

Hoe kan je haaruitval aanpakken?

Uit onderzoek is gebleken dat één op de drie vrouwen last heeft van haaruitval. Je kunt daar gelukkig iets terug doen.

Het verzorgen van de haar is voor vrouwen heel erg belangrijk. Vrouwen verzorgen hun haar tot in de puntjes omdat de haren een heel belangrijk onderdeel uitmaakt van de aantrekkelijkheid. De meeste vrouwen krijgen door de haar meer zelfvertrouwen. Een reden van haaruitval kan komen door stress. Of gebruik van verkeerde producten zoals haarborstels, stijltang, stijlborstel. Zelfds de beste stijltang kan voor problemen zorgen

Je kunt altijd onderzoek laten doen

Als je zelf last hebt van extreme haaruitval kun je langs een dermatoloog gaan. Je wordt onderzocht op: vitaminen, mineralen, hormonen, lever, nieren, galblaas en schildklier.

De meeste vrouwen durven niet over haaruitval te praten omdat het niet sexy is. Je haar maakt deel uit van je vrouwelijkheid. Je zou wel denken dat je niet zou kunnen ontspannen als je haaruitval hebt, maar het is heel belangrijk om goed te ontspannend.

Sommige vrouwen denken gelijk dat zij een pruik nodig hebben en denken na over hoofdbanden, tulbanden en hoedjes, terwijl dat niet gelijk nodig is. Je ziet nooit gelijk dat je haaruitval hebt, omdat je niet gelijk kale plekken hebt. Je ziet dat pas als je met je handen door je haren gaat. Met andere mensen erover praten doe je ook niet. Je moet er niet te veel over nadenken.

Je kunt het beste je haar drie maal per week behandelen, elke dag is echt niet nodig. Je moet er wel opletten dat je honderden euro´s kwijt bent aan voedingssuplementen en ampullen.

Iedereen verliest haar. Bij zwangere vrouwen is dat een uitzondering, omdat zij de haargroeicyclus bij vrpuwen die zwanger zijn de hele zwangerschap lang blijft draaien. Niet-zwangere mensen kunnen elke dag vijftig tot zeventig haren verliezen. Bij een wasbeurt zelfs 200.

Als je haaruitval langer dan drie maanden aanhoudt, dan kun je het beste bij de huisarts of dermatoloog langs gaan. De dokter stelt allerlei factoren vast en probeert oplossing te bedenken. Het is zeker de moeite waard.

marieke9

Geef een reactie