0

Zorgverzekering vergelijken 2017

De overheid heeft een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zorgverzekeraars moeten verplicht deze nieuwe regels naleven. Zij hebben geen andere keus dan de overheid te volgen. Het beleid welke verplicht nageleefd moet worden heeft verstrekkende gevolgen. Het komt er op neer dat de consument niet meer om de tuin geleid mag worden. Je moet makkelijker. Zorgverzekeraars mogen niet meer exact dezelfde zorgpolissen onder andere namen aanbieden. Transparantie is het sleutelwoord.

 

Zorgverzekering vergelijken

Het is lonend om je zorgverzekering te vergelijken. Vooral dit jaar kan het extra lonend zijn. De overheid heeft namelijk de regels omtrent zorgvezekeringen aangescherpt. Zorgverzekeraars moeten veel transparanter zijn in het zorgaanbod. Check het snel via VBEL.NL

Je zorgverzekering vergelijken loont

Het is weer bijna zover. Het oude jaar zit er alweer bijna op. En 2017 staat te trappelen om te mogen beginnen. Een uitstekende tijdstip voor je zorgverzekering vergelijken. De goedkoopste zorgverzekeringen kan je gemakkelijk online vergelijken. Toch zijn er een aantal veranderingen die in 2017 van kracht zijn. Waar moet je echt op letten bij het overstappen en kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Het type zorgvorm welke je kiest. De overheid heeft namelijk een aantal verplichte veranderingen doorgevoert. Zorgverzekeraars moeten deze verplicht naleven. En hebben geen keus dan de overheid te volgen. Het beleid moet immers zorgvuldig nagleefd worden. Zorgaanbieders riskeren zelfs een fikse boete als zij de regels niet naleven. De veranderingen die door de overheid zijn doorgevoerd heeft verstrekkende gevolgen. Je zorgverzekering vergelijken en afsluiten moet eenvoudiger. Het is namelijk zo dat zorgverzekeraars niet zomaar meer onder verschillende namen hetzelfde mogen aanbieden aan consumenten. Dat betekent dat zorgverzekeraars verplicht moeten melden wat voor soort zorgvorm zij aanbieden. En welke soort vergoedingen de consument recht op heeft.

Naturapolis zorgverzekering vergelijken

Bij dit type zorgvorm betaalt je zorgverzekeraar direct de zorgkosten. Alleen als je zorgverlener wel een zorgovereenkomst heeft met de verzekeraar. Zodra dat niet het geval is zal je zelf moeten opdraaien voor de gemaakte kosten. In de regel betekent het dat je dus goed moet opletten welke soort zorgvorm je nu hebt. Check het na en pas het desnoods aan. Als je een naturapolis hebt kan je dus alleen kiezen voor zorgverleners die een contract hebben met de zorgverzekeraar. Als je dat niet doet dan betaal je simpelweg een deel van de zorgkosten uit eigen zak. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en type zorverzekering kan dat een bedrag zijn van tot wel meer dan 30% van de nota.

Restitutiepolis zorgverzekering vergelijken

Als je dit type dekkingsvorm hebt dan kan je vrij gebruik maken van beschikbare zorg. Je kan dan alle zorgverleners kiezen die jij zelf wilt. De zorgverzekeraar betaalt de nota. Het maakt verder niet uit welke zorgverlener je hebt gekozen. Ook al heeft de zorgverlener geen contracten met je zorgverzekeraar, het maakt niets uit. Simpelweg gezegd komt het op het volgende neer.

  • Met een naturapolis heb je: niet de keuzevrijheid van een eigen arts of ziekenhuis kiezen. Zodra je dat wel doet dan betaal je een deel van de rekening zelf.
  • Met een restitutiepolis heb je: wel de keuzevrijheid om je eigen arts en ziekenhuis te kiezen. Het maakt dan helemaal niet uit of de zorgverlener contracten heeft afgesloten met de zorgverzekeraar of niet.

Mariel

Geef een reactie