0

Google AdWords, Wat is dat precies?

Misschien heb je al wel eens gehoord van Google AdWords, maar misschien ook niet. In dit artikel wordt uitgelegd wat Google AdWords precies is, en waar het voor wordt gebruikt. Zoals de naam al prijsgeeft, is Google AdWords een onderdeel van Google, voornamelijk bekend van de zoekmachine functie. Maar daarnaast heeft Google nog meer services, zoals onder andere AdWords.

Wat kun je met Google AdWords?

Simpel gezegd kun je door middel van Google AdWords advertenties plaatsen in de zoekresultaten van Google. Wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar bepaalde informatie of een bepaald product, kun je er voor zorgen dat jouw website met stipt op 1 wordt weergegeven in de resultaten. Het mooie hieraan, is dat u alleen betaald wanneer er ook daadwerkelijk wordt geklikt op jouw website. Wanneer mensen dus geen interesse hebben in jouw website, kost het je ook geen cent.

Waarom adverteren via Google AdWords?

Google AdWords is een goede manier om gebruik te maken van SEA (Search Engine Advertising, oftewel: zoekmachine adverteren). Door te adverteren op zoekwoorden die voor jou nuttig zijn, is de kans groter dat potentiele klanten op jouw website terecht komen, dankzij de goede posities.
Grotendeel van de mensen bekijkt namelijk alleen de eerste pagina van de zoekresultaten van Google. Wanneer jouw advertentie en website dus een top positie hebben, is de kans zeer zeker aanwezig dat website goed opvalt.

 

google advertenties

Wat zijn de voordelen van Google Adverteren?
Een van de grootste voordelen werd net al even genoemd, namelijk: je betaald alleen wanneer er ook daadwerkelijk op je advertentie wordt geklikt. Daarnaast kun je je Google Advertenties ook te allen tijde aanpassen. Zo ben je er zeker van dat je advertenties altijd up-to-date zijn. Benieuwd naar meer voordelen van Google AdWords en het adverteren op Google? Lees dan snel verder op de volgende website.

 

artikel1234

Geef een reactie