0

Labrador opvoeden: Tips en adviezen voor een succesvolle opvoeding

Een Labrador aanschaffen is het makkelijk deel, maar een Labrador opvoeden is het andere meer tijdrovende deel. Toch wordt hier vaak niet bij nagedacht. Het is erg belangrijk dat u uw Labrador de juiste opvoeding geeft om in het verdere van zijn leven optimaal van hem te kunnen genieten.

Op het moment uw Labrador puppy voet over de drempel zet is het belangrijk dat u de onderstaande zaken direct in praktijk brengt.

Wees duidelijk over beperkingen en grenzen

Speelsheid en nieuwsgierigheid nemen vaak de overhand bij dit ras. U moet duidelijk grenzen en beperkingen stellen al vanaf 2 maanden. Wees vooral consistent.

Wees geduldig

Uw puppy zal zijn extreme nieuwsgierig pas kwijtraken vanaf een jaar of 4. Een lange adem is daarom zeker nodig bij het opvoeden van een Labrador.

Ga zo snel mogelijk naar een puppycursus

Dit is nodig om het jachtinstinct van de uw hond te temperen. het blootstellen aan andere honden helpt om de hond te socialiseren al vanaf jonge leeftijd.

Voldoende beweging

Het is nooit te vroeg om te beginnen met beweging. Ga lekker met uw puppy spelen en ga regelmatig even met hem lopen. Als de hond ouder wordt kan de lengte van de wandelingen opgevoerd worden. Dit is nodig om de opgebouwde energie kwijt te raken en om potentiele gedragsproblemen de kop in te drukken.

Commando’s leren

Leer al op jonge leeftijd al de basis commando’s aan zoals zitten, blijven en komen. Verbale commando’s zijn erg belangrijk en in een later stadium kunt u overgaan op het aanleren van handsignalen die alleen u en uw hond begrijpen.

Breng deze zaken in praktijk en u zult zien dat dit zijn vruchten zal gaan afwerpen. Nogmaals, consistentie is enorm belangrijk en mag niet worden onderschat. Wilt u meer informatie over training en opvoeding? Bezoek dan snel onze website voor meer informatie.

zakenbons

Geef een reactie