0

Scriptie laten nakijken, hoe werkt dat?

Na maanden zwoegen is het dan eindelijk tijd om je scriptie in te leveren! Voordat je je scriptie daadwerkelijk zal opsturen, is het wel handig om alle spelfouten te verbeteren. Veel studenten zijn tegen die tijd blind voor hun eigen fouten in de tekst en daarom kiezen steeds zijn er steeds meer studenten die hun scriptie laten nakijken.

Hoe werkt dat?

Voor een student met taalproblemen is het moeilijk om in te schatten hoeveel fouten er in het document staan. Een scriptie laten nakijken is dan dus een goede optie, en totaal niet lastig!
Studenten die hun scriptie laten nakijken, krijgen een document terug waar alle wijzigingen met behulp van Track Changes te zien zijn. Op deze manier kan de student alle wijzigingen makkelijk bekijken en vervolgens de aanpassingen accepteren.

Er zullen natuurlijk ook opmerkingen in het document staan waarin de studenten waardevolle tips krijgen voor latere opdrachten. Deze tips worden vaak ook in combinatie gegeven met handige links die helpen met het verbeteren van je schrijfvaardigheid.

Is je scriptie laten nakijken wel toegestaan?

Je scriptie na laten kijken op taalfouten is zeker weten toegestaan. Er is geen verschil tussen je scriptie laten nakijken door familie of vrienden, of door een externe partij. Hou er wel rekening mee dat het niet toegestaan is om je scriptie inhoudelijk te laten aanpassen, omdat dat tegen de regels van de universiteiten ingaat. Je scriptie moet natuurlijk je scriptie wel geschreven zijn door degene die hem inlevert.

Is je scriptie laten nakijken duur?

Het nakijken van een scriptie is vaak afhankelijk van de grootte van het document, maar gemiddeld kost het zo’n 100 euro. Hoeveel tijd het scriptie laten nakijken kost is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte, maar vaak is het mogelijk om de scriptie al in 24 uur terug te krijgen. Een goedkopere optie is om voor een latere deadline te kiezen, maar niet iedere student heeft die luxe. Het is dan ook super belangrijk om op tijd te beginnen aan je scriptie, zodat je ook meer tijd heb om de scriptie op te sturen naar een taalkundige.

Succes!

Een goed leesbare, foutloze scriptie leest niet alleen lekkerder, maar oogt ook stuk professioneler. Niemand wilt een scriptie die vol staat met onnodige fouten. Daarom zijn er veel studenten die hun scriptie laten nakijken. Hierdoor komt de 10 steeds dichterbij en wanneer de inhoud ook goed is, is een mooi cijfer zeker haalbaar!

Scribbr

Geef een reactie