0

12 gouden tips voor je vakantie aan zee

Met de wintermaanden in volle gang zien velen al weer zuchtend uit naar de zomer. Verlang je ook terug naar lange strandwandelingen, het zand tussen je tenen en die zwoele warme zomerwind in je gezicht? Als warmmaker hier 12 gouden tips om straks helemaal vol te genieten van je vakantie aan zee!

1             Nederland        

Nederland is prachtig. De wadden zijn werelderfgoed en tonen een bijzondere natuur in beweging. Onze zeekust toont brede zandstranden en indrukwekkende duinketens. Heerlijk uitwaaien aan zee. Lange strandwandelingen met het zand tussen je tenen. Slenteren langs rustieke straatjes in pittoreske zeestadjes zoals Callantsoog, St. Maartenszee en Petten. Eigen land is lekker dichtbij zonder al te veel reizen of vervelend wachten. Ga je voor prijs? Vergelijk voor je gezin dan eens een all-inclusive in Turkije met een vakantiehuisje in Nederland!

2             Neem een huisje           

Een vakantiehuisje geeft je een heerlijke uitvalsbasis voor je vakantie. Met je eigen kookgelegenheid, zodat je kunt kiezen of je uit eten gaat of juist lekker thuis eet. Dat vindt je portemonnee ook veel fijner. Eigen ruimte is ook ideaal als je je eigen fietsen of materiaal voor je zeesport meeneemt.

3             Huisdier             

Je huisdier is ook deel van het gezin! Kijk bij het boeken of huisdieren in je vakantiehuis zijn toegestaan en wat de regels zijn voor het dichtstbijzijnde strand. Honden gaan liever op vakantie dan katten. Neem je toch graag je kat mee? Zorg voor een adreskokertje en liever nog een GPS-tracker. Op Texel bijvoorbeeld vormen verwilderde katten namelijk een serieus probleem voor de vogelstand.

4             Boek op tijd      

Precies dat ene huisje aan zee in gedachten? Boek dan op tijd, want vakantiehuisjes aan zee zijn erg gewild in Nederland en ook bij onze oosterburen. Zelfs de Belgen waarderen de Nederlandse kusten meer dan hun eigen kustgebied. Boek daarom uiterlijk in januari of februari voor je zomervakantie aan zee. Kies je voor een lastminute, dan heb je gewoon weinig keuze.

5             Bereid je voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk alvast even wat er in de buurt is. Zodat je al vanaf de eerste dag kunt genieten van lokale activiteiten, marktdagen of evenementen. De lokale VVV of gemeente heeft zeker een website met een vakantiekalender en een stapel leuke tips. En even mailen kan nooit kwaad, vooral als je iets bijzonders zoekt. Zeker als je kinderen hebt, is een goede voorbereiding wel zo prettig.

6             WiFi

Nog niet voor iedere verhuurder vanzelfsprekend, maar internet is voor steeds meer mensen een eerste levensbehoefte. Ideaal om contact te houden met het thuisfront via Facebook en te kijken wat er nog meer te doen is in de omgeving. Wees wel voorzichtig met het delen van je vakantiebelevenissen met de hele wereld.

7             Ga gevarieerd 

Vakantie op een zandplaat is ook een vakantie aan zee, maar dat gaat al snel vervelen. Ga lekker gevarieerd op vakantie en kies voor een omgeving met naast strand ook duinen, bos of polders. Dat maakt je wandeltochten lekker afwisselend en je ontdekt echt het landschap. Het is ook fijn als er een paar goede musea in de buurt zijn, voor net die ene regenachtige dag.

8             Zon met mate  

Voor aan zee heb je natuurlijk een zonnepet, parasol en zonnebrand op sterkte nodig. Kies liever een te hoge UV-bescherming dan een te lage. Koop je zonnebrandcrème van tevoren, dat zal je zeker schelen in de prijs. Blijf voldoende water drinken, zon niet te lang achter elkaar en blijf smeren!

9             Vervoer              

Parkeren bij je vakantiehuisje is gratis. Maar sommige stranden krijgen zoveel autoverkeer te verwerken dat het dik betaald parkeren is. Ga lekker met het openbaar vervoer naar het strand. Vaak goedkoper en ook sneller: kijk maar naar die files naar populaire stranden zoals Zandvoort aan Zee!

10           Neem. De. Tijd.              

Wat we vroeger in drie weken deden, willen we nu in een week. En wat vroeger in een week ging, moet nu in een weekend. We willen meer uit het leven halen. Maar meer snelheid staat niet altijd gelijk aan meer genieten. Neem de tijd. Voor dat goede boek. Met een lekker kopje thee. Om de wolken voorbij te zien gaan. Voor een goed gesprek tijdens een lange strandwandeling. Om de natuur te ontdekken. Voor jezelf. Vakantie staat gelijk aan onthaasten.

11           Fiets     

Iedere Nederlander heeft gemiddeld thuis minstens één fiets staan. Dus heb je een fietsdrager op je auto, dan kun je die gemakkelijk meenemen. Huren is ook een goede optie, vooral omdat er aan zee vaak meer wind staat en die extra versnellingen of elektrische fiets wel erg handig zijn. Ben je sportief aangelegd? Je kunt dan natuurlijk ook naar je vakantie toe fietsen! Ben je minder sportief maar wil je toch fietsend heen? Neem dan je fiets mee met de trein.

12           Wees aanwezig              

Voor steeds meer mensen gaat werk door op vakantie. En biedt Facebook een enorme sociale verrijking. En is het fijn om van alles en overal foto’s en video te kunnen maken. Onze grootste vakantietip: wees aanwezig. In het hier en nu. Vergeet eventjes je zorgen en kwesties. Laat wat gedaan moet worden. Denk en pieker niet teveel over ná je vakantie. Je hebt nú vakantie. Geniet ervan!

Deze 12 gouden tips voor je vakantie aan zee krijg je van Great Vakantiehuizen aan Zee.

bloeise

Geef een reactie