0

Last minute op vakantie

De zomervakantie loopt alweer ten einde en de mensen die nog vrij zijn maar niks geboekt hebben besluiten vaak toch om last minute nog een weekje ergens heen te gaan. Dit betekent dat ze een last minute vakantie moeten boeken. Dit wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de meest voordelige en beste vakantie kunt boeken?

De prijs

Veel mensen denken bij een last minute vakantie direct aan een goedkope vakantie. Dit is echter lang niet altijd het geval. Veel mensen hebben het idee dat je bij het boeken van een last minute vakantie dezelfde vakantie boekt als mensen die eerder geboekt hebben alleen dan tegen een lagere prijs. Maar een last minute kan ook zomaar een stuk duurder zijn. Last minute betekent niet automatisch dat de vakantie ook goedkoper is.

Keuze

Als je ervoor kiest om een last minute vakantie te boeken kan je niet kieskeurig zijn. Als je veel speciale wensen hebt voor de bestemming, bijvoorbeeld omdat je kinderen hebt, dan kan je beter geen last minute boeken. De kans is namelijk groot dat de reizen die jij graag wilt allemaal al weg zijn. Voor stelletjes die niet veel eisen hebben behalve bijvoorbeeld dat het mooi weer is en dat de zon schijnt zijn makkelijker last minute vakanties te vinden.

Vergelijk

Bekijk verschillende websites om er zeker van te zijn dat je de goede vakantie hebt uitgekozen. Als je je beperkt tot slechts een website ga je er nooit achter komen of de vakantie die je op het oog hebt ook een goede deal is.

Flexibiliteit

Als je flexibel bent over welke dag je wilt vertrekken en op welk tijdstip, dan kan de reis nog een stuk goedkoper uitvallen. Iedereen vliegt natuurlijk het liefst op de fijnste tijden zoals in de ochtend heen en in de avond terug. Daarnaast vertrek je ook het liefst direct de eerste dag van je vakantie, wat vaak een zaterdag is. Als je echter bereid bent om hiervan af te stappen dan kan je dit ook nog een hoop geld besparen. Vaak zijn vluchten op ‘rare’ tijden en op doordeweekse dagen een stuk goedkoper.

Hopelijk helpen deze tips u om de perfecte last minute vakantie te boeken.

BdeLaat

Geef een reactie