0

Waar moet ik op letten bij het kopen van een dartbord?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een dartbord?

Darten is de afgelopen jaren razend populair geworden in Nederland. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld heben aanhoudend succes. Na Engeland is Nederland wereldwijd het tweede dartland. Deze populariteit zorgt voor een groot aanbod van dartartikelen. Bij het kopen van een dartbord is het belangrijk om te letten op het merk, materiaal, bedrading en verf. Wij adviseren beginnende darters om altijd advies in te winnen bij een dartspeciaalzaak en het dartbord online te kopen. Online zijn dartborden stukker goedkoper en de dartwebshops hebben veel verstand van  de producten. Bij deze online dartwinkel profiteert u van de beste prijzen en is er altijd aankoopadvies mogelijk.

Tips bij het kopen van een dartbord

Bij het kopen van een dartbord kunnen wij in ieder geval alvast de volgende tips geven.

  • Materiaal. Het grootste onderscheid tussen dartborden is het materiaal. Een dartbord (voor steeldarts) dient altijd van vezels van de agave plant (ook wel sisal of bristle genoemd) gemaakt te zijn. Neem dus nooit een dartbord van (gevlochten) karton.
  • Bedradiging. Het tweede kwaliteitsonderscheid zit hem in de bedrading. Is de bedrading in het bord geperst (mesbedradiging) of is de bedrading op het bord gelegd en vervolgens vastgemaakt? Mesbedrading zorgt ervoor dat er zo min mogelijk bedrading zichtbaar is, waardoor er zo min mogelijk dartpijlen van het bord afketsen.
  • Bij een dartbord kopen dient men daarnaast ook op het merk te letten. Niet alle merken zijn goed in het maken van dartborden. Wij zijn fan van Winmau dartborden. Dit merk heeft al tientallen jaren ervaring met het maken van dartbord en zorgt voor hele goed kwaliteit tegen scherpe prijzen. Ook Unicorn is een populair dartbord merk. Dit merk is veel te zien op tv en daardoor erg populair. Hierdoor is dit merk wel iets duurder in verhouding.

Joost

Geef een reactie