0

Concept design als aanjager van marketing

Marketing toepassen op een product dat niet aansluit bij de wensen van de doelgroep heeft absoluut geen zin. Het hebben van een product dat voorziet in het oplossen van een bepaalt probleem uiteraard wel. Je kunt namelijk nog zoveel roepen, maar mensen kijken tegenwoordig rechtstreeks door zelf promotie heen en willen vaak echt geholpen worden door een nieuw product. Gelukkig kun je dit bereiken en de manier waarop je dit kunt bereiken is door middel van productontwikkeling. Productontwikkeling is veel meer dan alleen het ontwikkelen van een product zodat je in de uiteindelijke fase een solide product in handen hebt, dit wordt namelijk productie genoemd. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn totaal iets anders. Productontwikkeling kun je vanuit de basis opdelen in drie fases.

Fase 1: het concept

De eerste fase van productontwikkeling is concept design. Binnen concept design wordt het product uitgedacht en wordt er geschakeld met de doelgroep en testgroep om te bepalen of het product daadwerkelijk bij de doelgroep past en of het voldoende problemen oplost voor deze doelgroep. Wanneer dit het geval is en er een positieve feedback van de doelgroep plaatsvindt is het tijd om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2: Prototypes

Het is vaak lastig om te bepalen of een product bij hen past op basis van een schets op een papiertje. Daarom wordt er bij positieve feedback op het concept design naar de volgende stap gekeken: prototypes. Vaak worden er voor één product meerdere prototypes gemaakt en worden deze allemaal getest op basis van sprints. Elke aanpassing die gedaan wordt, wordt opnieuw getest.

Stap 3: Marketing

Bij goede en juiste productontwikkeling is de marketing vaak een fluitje van een cent. Dit komt doordat het product perfect aansluit bij de doelgroep en je hierdoor dus nooit en te nimmer met een product begint wat niemand wil hebben. Daarnaast hoef je de behoeftes van je doelgroep niet nog meer in kaart te brengen, want je doelgroep heeft het product uitvoerig getest. De feedback en de kritiek die ze gaven in het productontwikkelingsproces is de startmotor van jouw marketing.

iq.lars

Geef een reactie