0

Een congres nauwkeurig organiseren

Een congres organiseren is één van de leukste en beste dingen die jij kunt doen voor je bedrijf. Het organiseren ervan kan echter wel een boel stress opleveren. Je moet aan allerlei zaken denken, zo moet je denken aan het aantal personen, de beschikbaarheid van de locatie, de uitnodigingen etc. Kortom het organiseren van een congres kan een hele kluif zijn. Daarom deze blog. Via deze blog geef ik jou een paar waardevolle inzichten over hoe je het beste kunt starten met het organiseren van je congres en waar je allemaal op moet letten.

De sfeer van je locatie

Afhankelijk van het type congres of evenement dat jij gaat organiseren kun je kiezen voor verschillende type locaties met allen hun eigen sfeer. Het hele idee van het kiezen van een congreslocatie of congreszalen. Wanneer je een creatieve interactieve denksessie wilt organiseren past dit natuurlijk het beste bij een inspirerende locatie in de natuur. Een zakelijk evenement past weer beter bij een industriële locatie.

De ligging

Zorg voor een centrale ligging. Belangrijk is dat je het mensen zo gemakkelijk mogelijk maakt om de congreszalen te bereiken. Wanneer ze ellendig lang moeten rijden is de kans klein dat ze komen en zeker voor een congres. Zorg dus dat je in kaart brengt waar je gasten vandaan komen en kies daarvoor een geografisch gunstige locatie.

Catering

Natuurlijk is het belangrijk dat je overheerlijk eten serveert aan je gasten, maar zorg er tegelijkertijd voor dat je niemand buitensluit. Hou rekening met verschillende diëten en geloven. Deze mensen mogen niet alles eten en dus moet je hier rekening mee houden. Gelukkig draait een beetje congreslocatie zijn hand hier niet voor om.

Veel plezier

Het organiseren van een congres moet leuk zijn, dus maak je niet te druk. Hou constant goed contact met je congreslocatie en bespreek veelvuldig de verschillende mogelijkheden en wensen die je hebt. Op die manier weet je zeker dat het je congres soepel verloopt en je geen dingen bedenkt die je later niet kunt waarmaken.

iq.lars

Geef een reactie