0

De geografische voordelen van een goede locatie voor je evenement

Wanneer je zoekt naar een geschikte evenementenlocatie dan dien je de voordelen van een geografisch slim gepositioneerde evenementenlocatie zeker in het achterhoofd te houden. Een goede evenementenlocatie is namelijk niet zomaar even gekozen. Wanneer je een echt goede evenementenlocatie wilt kiezen moet je denken aan een tal van dingen, waarvan de belangrijkste toch wel de geografische locatie is. Via deze blog vertel ik waar je allemaal op moet letten bij het organiseren van een evenement op een externe locatie.

De ligging

Dit punt is waarschijnlijk nogal voor de hand liggend, maar van reuze belang wanneer je een goede evenementenlocatie uit wilt kiezen. Mensen die je uitnodigt voor een evenement willen niet ellendig lang hoeven rijden, dus is het super belangrijk dat de evenementenlocatie die je kiest voorziet in de mogelijkheid om bereikbaar te zijn voor iedereen. Kies een locatie die dichtbij de afrit van de snelweg ligt, waar geen andere evenementen aan de gang zijn op de dag van jouw geplande evenement en die zich op loopafstand van een station bevindt. Alleen dan weet je zeker dat jouw evenement goed bezocht wordt. Breng daarnaast in kaart waar jouw bezoekers vandaan komen. Zijn deze bijvoorbeeld vooral woonachtig in Utrecht en omstreken en ga je een congres organiseren? Dan kies je voor een congreslocatie Utrecht, bestrijkt het woongebied een groter gedeelte van Nederland? Dan kies je voor een centralere locatie in Midden Nederland.

De faciliteiten

Goede faciliteiten helpen enorm bij het organiseren van je congres of evenement. Breng goed in kaart welke benodigdheden er zijn voor het houden van je evenement. Neem hier de cateringsmogelijkheden bij mee, de mogelijkheden tot beeld en geluid en andere extra mogelijkheden binnen de gedroomde evenementenlocatie. Bij het bepalen van de cateringsmogelijkeden is het ook van belang dat je de algehele geloof overtuiging en diëtiek van je bezoekers meeneemt. Het is namelijk super belangrijk dat je de goede voorzieningen treft voor al je gasten en dat je geen gasten buitensluit.

Succes

Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen bij het kiezen van de juiste locatie voor jouw volgende evenement. Ik wens je heel veel plezier bij het organiseren hiervan, maar met deze tips kan het in ieder geval niet aan de locatie liggen.

iq.lars

Geef een reactie