0

Kinderfeestjes: Hoe maak je ze leuk?

Kinderen op een verjaardags feest

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes, iedereen kent ze wel. Vroeger vond je het geweldig om je eigen Kinderfeestje te houden als je jarig was. Je zat je al weken van te voren te verlekkeren op het feestje dat je zou gaan geven. Eerst altijd even kijken wat voor thema er zou zijn op je Kinderfeestje, het plan maken en uitwerken. En dan, als de dag aangebroken was kon je eindelijk alles klaarzetten en dan begon het feest weer. Maar nu, als je ouder ben geworden en zelf alles voor je kind moet doen lijk het allemaal zo leuk niet meer. Je moet alles bedenken, wat voor feest ga je nu weer geven en hoe duur, hoe lang en nog veel meer van dat soort vragen.  In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe jij een Kinderfeestje leuk kan houden.

Structuur

Een heel belangrijk punt is structuur. Je wilt het feestje voor én de kinderen én je zelf natuurlijk leuk houden. Dat doe je door er een goede structuur aan te geven. Voor veel kinderen is het niet fijn om alles snel en her en der wat te doen. Dit creëert een chaos gevoel bij de kinderen en heeft een zeer negatief effect. Dit vermijd je door er een structuur aan te geven. Dat lijkt misschien ingewikkeld maar is eigenlijk best gemakkelijk.  Een slimme structuur om aan te nemen kan bijvoorbeeld heel simpel beginnen met wat te drinken, cadeau’s geven en uitpakken, een kort spelletje doen, een grote activiteit zoals bowlen ondernemen en dan samen avondeten en iedereen weer naar huis brengen. Zoals je ziet geeft dit gelijk al een overzicht en kan iedereen weten waar hij of zij aan toe is. Zelfs als ouderen zal je merken dat je alles meer onder controle hebt en het veel soepeler verloopt.

 

Activiteiten

Activiteiten opzetten is een wat moeilijker punt. Elk kind wil weer wat anders, en het budget verschilt ook per gezin. En hoe vaak het ook al gezegd is, je kan het niet genoeg zeggen; leuke Kinderfeestjes hoeven niet duur te zijn. Je kunt voor een paar tientjes een terrein af huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sporthal, daar kun je talloze spelletjes uitvoeren voor een prikkie. Heb je toch een wat groter budget, en wil je een wat originelere activiteit geven? Een dropping kan voor een oudere doelgroep al snel super spannend en ook dat hoeft niet al te duur te zijn. En vooral met doe dropping kun je gemakkelijk zelf bepalen hoe duur je het maakt. En voor de wat jongere groep kan een workshop ook heel leuk zijn.

 

Goed gevoel

Veel ouders vragen zich af, maar hoe stuur ik ze met een goed gevoel naar huis. Naast het hebben van een prachtige ervaring van bijvoorbeeld een leuk middagje bowlen is het ook belangrijk om de kinderen iets mee te geven. Sommige doen het al met een zakje snoep en een pakje drinken.  Maar wat ook leuk kan zijn is om een bedrukte mok mee te geven.  Je kunt met deze website bijvoorbeeld de naam van de kinderen op de mok laten bedrukken. Of voor wie wat creatiever wil zijn , je kunt ook aan de hand van een spelletje de kinderen hun favoriete dier laten prijsgeven. Waarna je de mokken laat bedrukken met hun favoriete dier.  En voor als je op een budget zit, doe de workshop en laat de kinderen hun eigen werk meenemen.

 

 

 

 

Anja

Geef een reactie