0

Consument ziet voordeel data delen met autoverzekeraar nog niet

Uit onderzoek is gebleken dat de consument niet staat te huiveren om zijn data te delen met de autoverzekeraar. Weliswaar is de bereidheid om over te stappen naar een andere autoverzekeraar gestegen. Echter de zogeheten “slimme autoverzekeringen” zijn moeilijk aan de man te brengen! Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte. Deze liet dat onderzoek uitvoeren onder 15.000 inwoners van 11 Europese landen. Volgens veel ondervraagden weegt het premievoordeel niet op tegen het privacynadeel!

Nederlanders minder bereid om over te stappen op een slimme autoverzekering!
Nederland scoort met 2.8 beneden gemiddeld als het gaat om de bereidheid om over te stappen. Het aantal Nederlanders met een slimme autoverzekering, zoals veilig rijden polissen was op 31 December 2015 ook nog erg laag. Wel is er geconstateerd dat er steeds meer autoverzekeraars met een dergelijke verzekering op de proppen komen.

Een groot gedeelte van de Nederlanders is wel bereid hun privacy te delen!
Nederlanders zijn boven gemiddeld bereid om hun gegevens te delen met hun verzekeraar. Zo geeft 30% van de ondervraagde Nederlanders met een ruime voldoende aan dit te overwegen. Om precies te zijn in Nederland is dit 30%, in andere Europese landen slechts 28%. Ondanks dit feit leidt niet tot een bovengemiddelde interesse voor slimme autoverzekeringen in Nederland. Naar verwachting van Deloitte zal het marktaandeel in de toekomst wel gaan stijgen. Naar verwachting zal dit in 2020 op 13% liggen. Dit is behoorlijk onder het Europese gemiddelde van 17%.

Slimme combinaties van kortingen en waarde toevoegende diensten!
We kunnen dus wel stellen dat de belangstelling voor een slimme autoverzekering in Nederland relatief laag is volgens Deloitte. De belangrijkste reden is dat Nederlanders over het algemeen niet bereid zijn om hun privacy op te geven. De helft van de Europese consumenten heeft aangegeven bereid te zijn om rij data te delen met de verzekeraars in ruil voor korting of extra services zoals pechhulp, diefstal recovery en andere auto gerelateerde services zoals parkeerservice. Nederlandse verzekeraars zullen dus beter hun best moeten doen om meer klanten aan te trekken. Overweegt u om een slimme autoverzekering af te sluiten? Overweeg dan goed de voor en nadelen! Lees op autowereld.com meer over autoverzekeringen vergelijken en de deeleconomie.

Tim Lagehoven

Geef een reactie