0

Kan kantoormeubilair de sfeer op kantoor verbeteren?

We stellen de vraag of kantoormeubilair de sfeer op kantoor zou kunnen verbeteren. Het antwoord hierop is ja! De meeste kantoren zien er nog steeds hetzelfde uit als vijftig jaar terug en dat is helemaal niet nodig. Met een aantal aanpassingen aan kantoor verhoog je de productiviteit al van je medewerkers wat natuurlijk top is. We bedoelen bij aanpassingen niet dat medewerkers een goed bureau en een ergonomisch goede stoel tot hun dienst krijgen. Het gaat iets verder dan dit. Als jij zo’n saai vijftig jaar geleden kantoor hebt, lees dan snel verder want wie weet steek jij nog iets op van dit artikel.

Samen eten

Eten jullie al gezamenlijk? Het heeft grote invloed als je buiten het werk om een praatje maakt met je collega’s. Soms gaat het natuurlijk wel over werk. Maar je ziet dat het ook vaak gaat over vakanties, sport noem het maar op. Zo leer je je collega’s onderling beter kennen en wordt je relatie een stuk beter onderling. Er wordt aangeraden om ronde tafels te gebruiken bij de lunch. De medewerkers hebben het gevoel er allemaal bij te horen, ook al zegt iemand iets minder in een gesprek. Dit is natuurlijk anders als je bij een rechthoekige tafel aan de andere kant van de kamer zit.

Zit sta bureau

Het is algemeen bekend dat langdurig zitten slecht voor de gezondheid is. Het is zeer slecht voor de stofwisseling. Als medewerkers niet af en toe een stukje gaan wandelen lopen ze het risico om diabetes en hart kwalen te krijgen. Het is belangrijk dat medewerkers gezond werken en gezond werken bestaat uit het afwisselen van staand en zittend werken. Ervaring van medewerkers die staand werken is dat zij veel meer energie hebben en dus veel productiever zijn dan normaal. Heb je nog geen zit sta bureau? Vraag hem dan direct aan bij je baas, met alle kennis van nu zal hij het zeker overwegen.

Tafeltennistafel

Wat doet een tafeltennistafel op kantoor hoor ik je al denken. Vaak is er geen ruimte op kantoor om een tafeltennistafel te kopen, maar er zijn ook kleinere tafels die je kunt aanschaffen speciaal voor kantoor. De sfeer wordt er aanzienlijk beter door en het verbindt collega’s. Zeker als je kantoorwerkzaamheden doet is het leuk om even te bewegen en te tafeltennissen met collega’s. Het is ook erg gezellig om elke vrijdag een ladder competitie te houden voor bij de vrijdagmiddagborrel.

mitchelkliq

Geef een reactie