0

Extra werkdagen in januari zorgen voor groene cijfers autoverkoop

Als werknemer ben je er misschien wat minder blij mee geweest: de eerste maand van dit jaar waren er extra werkdagen. Deze extra werkdagen in januari zorgen voor groene cijfers in de autoverkoop. Niet alleen in Nederland, in heel Europa was er goed nieuws te melden.

Dit lezen we op de website After Sales Magazine. Het percentage bedroeg maar liefst 10,2 procent. Kijken we naar Nederland, dan ligt dit cijfer zelfs nog hoger: 27,1 procent.

 

Het gaat dus weer goed met de Nederlandse economie. Ondanks de strengere regels op het gebied van milieu- en bijtellingseisen, is er sprake van een groei van het aantal verkochte auto’s. Toch vormt Nederland niet het land waarin de meeste auto’s werden verkocht. Het lijstje wordt aangevoerd door Letland, met 32,7 procent meer verkochte auto’s ten opzichte van de eerste maand van 2016.

 

Opvallend is wel dat het aantal verkochte auto’s grotendeels op naam komt te staan van zakelijk Nederland. De consument kiest er nog steeds niet snel voor een nieuwe auto aan te schaffen. Men zoekt naar slimmere en goedkopere manieren om een goede auto aan te schaffen. Dit weet men ook bij het Amsterdamse bedrijf Automotive Import. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het importeren van auto’s uit Duitsland. De website van het bedrijf maakt het mogelijk om op een snelle en gemakkelijke manier een en ander te regelen. De consument bepaald dan zelf hoeveel zelf gedaan moet worden.

 

Vooral de laatste jaren is het kiezen voor het importen van een auto bij onze oosterburen erg populair geworden. Niet alleen in de grensstreek overigens. Vanwege het prijsverschil is het importeren aantrekkelijk geworden. Bovendien kan een groot deel van de BPM, de aanschafbelasting, afgeschreven worden. Zodoende betaald men niet het hele BPM-bedrag.

 

Bovendien zijn de meeste auto’s die geïmporteerd worden uit Duitsland voorzien van alle opties en luxe. Zelfs met de investering die gedaan kan worden voor het importen van een auto, is het bedrag vaak nog vele malen lager dan de aanschaf in Nederland.

 

Zaak is wel om te zoeken naar betrouwbare aanbieders. Dat is overigens ook het geval in ons eigen land. Op de verschillende auto websites staan helaas soms advertenties van onbetrouwbare aanbieders. Er zou soms nog best even kritisch nagedacht moeten worden, voordat tot de aanschaf overgegaan kan worden. Vergeet niet dat er meerdere aanbieders zijn die dezelfde of betere auto aanbieden.

joost

Geef een reactie