0

Hoe bespaar je op je autoverzekering?

Je verzekering onder de loep

Heb je een auto, dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Er zijn echter grote verschillen in de premies die je bij verschillende autoverzekeringen betaalt. Heb je het idee dat je teveel betaalt voor je huidige verzekering en denk je dat het goedkoper kan? Dan loont het absoluut de moeite om eens te onderzoeken of je kunt besparen op je huidige verzekering. Ook als je nu tevreden bent over je huidige verzekering, is het verstandig om een vergelijking te maken. Misschien heeft een andere verzekering met dezelfde voorwaarden wel een lagere premie, of zijn de voorwaarden bij een andere verzekering net iets beter dan bij je huidige verzekering.

 

Beperkt en volledig casco

De verplicht wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA genoemd, kun je uitbreiden met beperkt casco en volledig casco (all-risk). Bij beperkt casco ben je verzekerd tegen schade die je auto aan een andere auto aanbrengt. Bij volledig casco is je ook je eigen auto verzekerd tegen schade. Volledig casco is alleen verstandig als je auto niet ouder is dan ongeveer 6 jaar. Rijd je nu in een auto van 10 jaar en ben je nog steeds all-risk verzekerd, dan is het verstandig om deze verzekering om te zetten naar beperkt casco. Op deze manier kun je al veel geld aan premie besparen.

 

Vergelijk de voorwaarden van diverse verzekeringen

Het is belangrijk om altijd goed te kijken naar de voorwaarden van een verzekering en de kleine lettertjes te lezen. Is je auto nieuw, dan wil je goed verzekerd zijn tegen schade. Mocht je je auto onverhoopt total-loss rijden, dan wil je het liefst een nieuwe auto kunnen kopen. Kies in dit geval voor een verzekering met een nieuwwaarderegeling. Deze regeling stelt je in staat om weer een nieuwe auto te kopen. Wil je een nieuwaarderegeling van 3 jaar? Realiseer je dan dat je meer premie betaalt, dan wanneer je deze voor 1 jaar afsluit. Afhankelijk van de voorwaarden die de verzekering heeft, kun je flink besparen op de premie die je betaalt.

 

Zo kun je makkelijk vergelijken en je premie berekenen

Als je weet of je je auto beperkt of volledig casco wilt laten verzekeren en je bent bekend met het aantal schadevrije jaren en de kilometers die je per jaar rijdt, dan kun je via deze onafhankelijke site berekenen hoeveel premie je voor een verzekering betaalt. Je kan je autoverzekering berekenen op Overstappen.nl.

Je krijgt dan gemakkelijk en snel een volledig overzicht van verzekeringen die voor jouw auto en jouw situatie van toepassing zijn. De verzekeringen kun je onderling vergelijken en zo de beste en goedkoopste keuze maken. Op deze manier betaal je nooit teveel voor je autoverzekering!

 

Tim Lagehoven

Geef een reactie