0

Tweedehands auto kopen?

Een tweedehands auto kopen?

Als je een tweedehands auto koopt, dan is het advies je auto te kopen bij een BOVAG aangesloten autobedrijf. Je hebt dan meer zekerheden met betrekking tot garantie en onderhoud dan wanneer je een auto bij een particulier of autohandelaar koopt. Websites als tweedehandsauto.nl helpen je ook vanwege de reputatie die de website heeft. Daarnaast kan je makkelijker, in geval van (verborgen) gebreken verhaal houden bij een officieel autobedrijf. Je betaalt uiteraard hiervoor. De prijzen van een tweedehands auto liggen dan ook wat hoger dan kopen via een particulier of handelaar. Hier kan je een tweedehands auto kopen: tweedehandsauto.nl

Vraag om een Proefrit

Een tweedehands auto gedraagt zich anders in verschillende omstandigheden. Heuvel op, af, veelvuldig remmen, bochten werk en in de regen en sneeuw. Probeer een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen als je een proefrit maakt. Je gevoel volgen is belangrijk, maar wees ook gewoon praktisch. Bekijk de auto goed. Lopen alle naden nog recht / evenwijdig. Is er sprake van roestvorming bij uitlaat, laspunten, onder de vloermatten etc. Je hebt de auto tot je beschikking dus maak er gebruik van. Controleer ruitenwissers op werking, de verlichting en of er vocht achter een van de autolampen zit.

Een andere goed test is een paar keer een stevige remtest uit te voeren. Loopt de auto uit naar links of rechts. Zit er speling op het stuur of hoor je vreemde geluiden?

Wat kost een tweedehands auto?

Het is echt niet alleen de aanschaf… Je auto schrijft helaas ook af. Oftewel het is te adviseren dat jij, gedurende de tijd dat je jouw auto wilt rijden, geld opzij legt voor de aanschaf van een nieuwe tweedehands auto. Verder zijn bijkomende autokosten: verzekering, belasting, brandstof en onderhoud

Voorgaande zijn de belangrijkste kostenposten van je auto. De afschrijving van je auto berekenen is eenvoudig:
•    Je koopt een tweedehands auto voor € 10000
•    Je wilt er 5 jaar mee rijden totdat je een nieuwe (tweedehands) auto koopt.
•    Je moet dan jaarlijkse € 2000 opzij leggen als je er vanuit gaat dat je auto niets meer waard is (restwaarde € 0) bij verkoop na 5 jaar.
•    Is de restwaarde na 5 jaar nog € 2000 (voorbeeld), dan is de afschrijving € 10.000 – € 2.000 = € 8.000 gedeeld door 5 jaar. Oftewel je moet € 1600 op jaarbasis op zij leggen (afschrijven) om een nieuwe auto van € 10.000 aan te kunnen schaffen aan het einde van de rit.

webfabric

Geef een reactie