0

Vergelijk regelmatig je eigen autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je verplicht een verzekering af te sluiten. Vaak is het zo dat als je eenmaal een autoverzekering hebt afgesloten, je jarenlang bij dezelfde verzekeraar blijft. Dat is niet echt verstandig. Want doordat er veel maatschappijen zijn is er veel concurrentie. Hierdoor zijn er vaak goedkopere verzekeringen af te sluiten bij andere maatschappijen. Door de verzekeringen op te vergelijken op vergelijkingswebsites kun je zien welke maatschappij het beste en het goedkoopste is voor jou.

Tips om te besparen op je autoverzekering
Je kunt geld besparen door autoverzekeringen te vergelijken met elkaar, maar ook door eens naar je autoverzekering te kijken of alle voorwaarden nog op jou van toepassing zijn. De auto wordt ouder dus de dekking kan misschien te hoog zijn, premies veranderen en vaak krijg je als nieuwe klant een leuke korting als je daar een verzekering afsluit.
Waar kun je nog meer opletten:

 

  1. Kies de juiste dekking. Je hebt drie soorten dekkingen

WA is minimaal verplicht en vergoed de schade aan een ander. Deze dekking is het goedkoopst en voldoende voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar.
WA beperkt casco is voor auto’s van 5 tot 10 jaar. Deze dekking vergoed de schade aan een ander maar ook schade aan je eigen auto als er sprake is van schade door storm, hagel, diefstal, aanrijding met dieren en ruitschade.
WA volledig casco is voor auto’s van 0 tot 5 jaar. Deze dekking vergoed bovengenoemde schades maar ook schade ontstaan door eigen toedoen, vandalisme, slippen en te water raken.

 

  1. Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht

Je hebt bijvoorbeeld de keus om je extra te verzekeren voor schade inzittende, ongevallen inzittende, rechtsbijstand en pechhulp in Nederland of heel Europa. Controleer voordat je deze extra verzekering gaat afsluiten of je al niet verzekerd bent hiervoor bij een andere verzekering.

 

  1. Probeer de premie in een keer te betalen

Je kunt wel tot 6% premie besparen op deze manier.

 

  1. Betaal kleine schades zelf

Op deze manier hoef je niet een hogere premie te betalen omdat de schadevrije jaren daardoor in mindering wordt gebracht.

 

Vergelijken, berekenen en overstappen
Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je veel geld besparen. Op Audiblog.nl staat meer informatie over het vergelijken, berekenen en vinden van de beste autoverzekering.

Tim Lagehoven

Geef een reactie