0

Poppen show, een oude kunstvorm, nu gebruikt als thema van een Computer Spel

Een poppenshow is een zeer oude vorm van kunst en theater. 2.000 jaar voor Christus werd deze kunst a l beoefend in het oude Egypte. De Poppenshow is een eenvoudige en goedkope manier om vermaak te brengen aan jong en oud. Wat je nodig hebt zijn een paar poppen en een kraam waar de scenes zich af spelen. Door het ontbreken van echte acteurs, konden de poppenspelers snel een verhaal vertellen en hiermee inspelen op de actuele situatie. Vele keizers en koningen zijn de afgelopen eeuwen door poppenspelers op de hak genomen, en ook tegenwoordige wordt deze oervorm van satire nog veel gebruikt.

Poppenspelletjes zijn te koop in verschillende soorten en maten. Je kunt natuurlijk kiezen voor Gamekeys en cdkeys kopen. Een ieder kan zich de avonturen van Jan Klaassen en Katrijn  herinneren die altijd werden gespeeld tussen de schuifdeuren op verjaardagen. Jan Klaassen  gaat altijd in de fout, en Katrijn gaf Jan Klaassen dan flink op zijn kop. Deze karakters zijn afgeleid van Punch en Judy, die weer afgeleid zijn van een nog veel ouder verhaal dat al in de middeleeuwen in Italië werd gespeeld.

Het thema Poppenshow, in het Engels Puppetshow wordt nu ook gebruikt in een serie van computer spelletjes, onder de naam Puppetshow. Er zijn 7 delen van deze serie, waarbij Puppet Show terug naar Joyville de laatste en de bekendste is. Ook in De Sims 4 kun je verschillende poppenhuizen kopen en onderhouden.

In dit deel van de serie, gaat de hoofdrol speelster Felicia terug naar Joyville om te voorkomen dat een pyromaan brandt sticht in het poppentheater. Deze pyromaan is er ook de oorzaak van dat Felicia in haar jeugd ernstige brandwonden heeft opgelopen, toen zij door een brand in haar slaap verrast werd, en niet kon vluchten voor een uitslaande brand van haar ouderlijk huis. Felicia kan de pyromaan niet in haar eentje tegenhouden, dus het is aan jou om haar te helpen door het oplossen van puzzels, het vinden en combineren van voorwerpen en het oplossen van zoek en vind opdrachten.

Gezien het succes van de serie, zal er in 2015 zeker een vervolg komen op Puppetshow terug naar Joyville. Helaas had de ontwikkelaar van deze spelletjes, Big Fish Games, nog geen naam beschikbaar, voorlopig is de werknaam Puppetshow 8.

Wil je Puppetshow of andere games downloaden? Dit kan op heel veel verschillende websites met download games. Voorbeelden zijn Big Fish Games, Zylom of Denda Games. Op deze website kan je het spel eerst een uur uitproberen, dus je hebt nooit een miskoop.

neuveldenda

Geef een reactie