0

Eén op drie ontbijt niet

Uit onderzoek, wat is gehouden onder 1300 Nederlanders, blijkt dat één op de drie Nederlanders minstens één keer per week het ontbijt overslaat. Maurice de Hond heeft in opdracht van een Amerikaanse Voedselproducent hier onderzoek naar gedaan.

Het belang van een goed ontbijt

Van de ondervraagden vindt 82% het wel belangrijk om ‘s morgens iets te eten. Zij voelen zich hierdoor goed en energiek. 74% gaf aan zich zonder ontbijt lusteloos, hongerig en ongezond te voelen.

Onduidelijkheid

Bij een groot deel van de respondenten heerst onduidelijkheid of je nou juist veel of juist zo min mogelijk koolhydraten moet eten in de ochtend. Meer dan de helft van de ondervraagden krijg rond 11.00 uur ‘s morgens weer honger, ook al hebben zij ontbeten. Eén op de drie respondenten die niet ontbijt, nuttigt halverwege de ochtend een tussendoortje om de honger te stillen.

Geen trek

Een belangrijke reden waarom men het ontbijt overslaat is dat zij geen eetlust hebben in de ochtend. Geen hap door je keel krijgen of niet moeten denken aan eten is niet prettig , maar het ontbijt overslaan is ongezond. Het kan helpen om gevarieerd te ontbijten. Dus niet iedere ochtend een broodje, maar eet ook eens yoghurt of een cracker. Probeer het ook in je ochtendritueel te krijgen. Las je eerst de krant met een kop koffie? Neem er dan ook een cracker of een beschuitje bij. Het gaat dan op een gegeven moment vanzelf.

ontbijt

Tijdgebrek

De belangrijkste reden voor het overslaan van een ontbijt is volgens het onderzoek het gebrek aan tijd. Net iets te lang blijven liggen en voor je het weet zit je al weer in de auto richting je werk. Te laat komen op het werk is natuurlijk niet netjes, maar het ontbijt overslaan is ook niet goed.

Meer vrije tijd

Als je vaak merkt dat je ‘s morgens te weinig tijd over hebt, is het verstandig om ‘s avonds al wat klaar te leggen. Lukt dat niet, of heb je het gewoon te druk? Bijvoorbeeld met het huishouden? Dan zou Hulpstudent.nl een perfecte oplossing kunnen zijn. Hulpstudent.nl biedt je namelijk vrije tijd. Hulpstudent.nl zet studenten in bij particulieren thuis door de huishoudelijke klussen die staan te gebeuren uit handen te nemen. Zo hou je meer vrije tijd over, heb je een schoon huis, en genoeg tijd om uitgebreid te ontbijten!

 

Michiel Van Hulpstudent

Online contactpersoon bij Hulpstudent.nl | Ondernemend | Social Media | Mensen vrije tijd bieden | Fotografie | Tuinieren | Behulpzaam | Reizen | Duiken |

Geef een reactie