0

Goede mondzorg begint thuis

Het gebit dient regelmatig te worden onderhouden en het poetsen van de tanden is daarvoor het aangewezen middel. Een goede borstel en een fluoride tandpasta zijn daarbij de eerste vereisten, maar ook een juiste poetstechniek is van groot belang. Daarnaast zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je gebit te reinigen en je mondzorg op peil te houden.

Niet iedereen is overtuigd van de noodzaak om ’s morgens en ’s avonds de tanden te poetsen. Nalatigheid kan echter tot ernstige klachten en groeiende gebits- en tandvleesproblemen leiden. Bacteriën die zich in de mond en rond de tanden ophopen kunnen namelijk tandplak en gaatjes veroorzaken. Op den duur kan slecht onderhoud zelfs voor ontstoken tandvlees zorgen. Het tandvlees raakt dan geïrriteerd, voelt pijnlijk aan en kan gaan bloeden.

Dagelijkse gebitsverzorging essentieel
Goed poetsen zal de kans op problemen aan het gebit verkleinen. Tijdens het tandenpoetsen moet bij voorkeur gebruik worden gemaakt van een zachte borstel. Zoals tandarts Culemborg en anderen adviseren kan bovendien beter niet te hard worden gepoetst. Om eventuele beschadigingen te voorkomen is een klein beetje druk op de tanden voldoende. Overigens moet ook het tandvlees niet worden vergeten.

Bijkomende reinigingsmethodes
Voor wie zijn tanden echt schoon wil houden en de kans op een slechte adem wil beperken houdt het niet op bij poetsen alleen. Bekende hulpmiddelen om het gebit tussendoor te reinigen zijn tandenstokers en flosdraad. Een grondiger methode is het gebruik van een ragertje. Deze miniatuurborsteltjes verwijderen vuil dat zich tussen de tanden bevindt. Heb je vragen over goede reiniging? Als het gaat om professionele mondzorg in Culemborg kan de tandarts je meer vertellen.

Artikelmarketing

Geef een reactie