0

Waarschijnlijk sprake van brandstichting toekomstig asielzoekerscentrum Eindhoven

In De Orangerie in Eindhoven woekerde vorige week een brand. Het pand gaat dit jaar nog onderdak verschaffen aan zo’n driehonderd asielzoekers en dat heeft voor veel ophef gezorgd in de buurt. Na onderzoek te hebben verricht komt men tot de conclusie dat het erop lijkt dat de brand is aangestoken. Daar zijn duidelijke sporen van gevonden. Op de aard van de sporen wordt niet ingegaan door de politie.

Zwaardere beveiliging

Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven, is ter plaatse gekomen om met de huidige bewoners van De Orangerie te spreken. Hij is er ook van overtuigd dat er sprake is van brandstichting. De brandweer heeft laten weten een sterke benzinelucht te hebben waargenomen toen zij bezig waren de brand te blussen. Het pand wordt vanaf nu zwaarder gewaakt, zegt het collega van burgemeester en wethouders. We hebben het niet alleen over een camera en een deurdranger plaatsen. De politie zal vanaf donderdag in de nacht ook het pand in de gaten houden, er worden tijdelijk camera’s bij De Orangerie opgehangen en extra beveiligers zullen erop toezien dat er geen ongeregeldheden meer zullen plaatsvinden bij het pand. Ook zijn er honden ingezet om onderzoek te doen in de buurt.

Buurtbewoners

Een aantal weken geleden vond er een bijeenkomst plaats voor buurtbewoners, waar er meer informatie werd verschaft over het toekomstige asielzoekerscentrum. Iemand uit de zaal riep volgens het Eindhovens Dagblad dat de antikraakbewoners beter elders onderdak konden zoeken, anders zouden zij meegaan in de vlammenzee. Burgemeester Van Gijzel was ook bij deze bijeenkomst en kan de uitspraak bevestigen. Als er daadwerkelijk blijkt dat het pand is aangestoken, dan zal het college van burgemeester en wethouders de zaak zeer serieus nemen, ongeacht het motief.

Men neemt afstand van brandstichting

Er is een Facebookpagina opgericht waarbij mensen zich kunnen aanmelden die tegen het asielzoekerscentrum zijn. De oprichters van deze pagina neemt duidelijk afstand van de brandstichting, is de lezen in een verklaring. Ook de andere buurtbewoners die tegen het asielzoekerscentrum zijn nemen hier afstand van.

richard

Geef een reactie