0

Houten schrijnwerkerij opnieuw populair

Houten schrijnwerkerij is in 2017 opnieuw populair. Waar de laatste jaren een belangrijke rol werd opgeeist door aluminium en PVC is houten schrijnwerk tegenwoordig weer helemaal ’terug van weggeweest’.

Houten schrijnwerk is een eeuwenoude ambacht. Gecombineerd met moderne technieken wordt dit traditionele vakmanschap naar een hoger niveau getild. Elke stijl kan moeiteloos omgezet worden in houten ramen en deuren, waarbij de huidige eisen op gebied van isolatie en gebruiksgemak worden behouden.

Daarnaast is er de laatste jaren ook op vlak van houtbescherming veel verbeterd. Dit start al bij de keuze van de houtsoort: eik, notenhout of een hardhout bieden een duurzame oplossing. Combineer dit met de juiste voorbehandeling en een optimale schildertechniek en u bent gegarandeerd van kwaliteit.

Hout is een warm product en in het algemeen niet duur. Dit verklaart de populariteit van dit materiaal als schrijnwerk product. De duurzaamheid van de houtsoort is enorm belangrijk. Houtsoort worden daarvoor ingedeeld in 5 categorieën. Hout uit categorie 1 is de beste kwaliteit en staat garant voor een duurzaamheid van meer dan 25 jaar in contact met de grond zonder behandeling. Houtsoorten uit de categorie 2 en 3 zijn ook geschikt voor buitenschrijnwerk, mits behandeling, terwijl de houtsoorten uit categorie 4 en 5 beter geschikt zijn voor binnenschrijnwerk.

Hout is van nature een prachtig materiaal. Het isoleert sterk en geeft een specifiek karakter aan de woning. En wie na een aantal jaren een andere uitstraling wil, kan het gemakkelijk een andere kleur geven. Houten schrijnwerkerij kan volledig op maat worden gemaakt, terwijl de originele look blijft bewaard. Elke profilering is in principe mogelijk.

Voor de plaatsing van houten schrijnwerk kies je best voor een vakman. De schrijnwerker weet immers alles over het maken, plaatsen en vervangen van ramen en deuren. Hij kan adviseren bij de keuze voor de houtsoort en helpt om de nieuwe ramen en deuren te laten aansluiten bij de stijl van uw woning.

GeBa Schrijnwerk Vakman

GeBa Schrijnwerkerij is uw betrouwbare vakman voor allerhande schrijnwerken op maat. Zowel binnen- als buitenschrijnwerkerij.

Geef een reactie