0

Jongeren kiezen vaker voor een interieurarchitect

Steeds vaker roepen jongere mensen de hulp in van de interieurarchitect bij de inrichting van hun woning. Door de steeds hogere huizenprijzen kopen jongeren steeds vaker een oudere woning die ze door een interieurarchitect laten omtoveren tot een moderne woonst.

De laatste jaren nemen de huizenprijzen alsmaar toe. Voor startende mensen op de huizenmarkt is het daardoor niet evident om hun droomhuis te vinden. Veelal zijn dit jongere mensen die niet beschikken over het kapitaal dat nodig is om een woning aan te kopen waardoor zij anders een zeer hoge hypotheek moeten aangaan.

Om die reden kiest deze groep huizenzoekers steeds vaker voor een oudere woning om die vervolgens te renoveren. Dit zijn de goedkopere huizen, die veelal dringend een opfrisbeurt kunnen gebruiken, niet alleen qua voorzieningen en isolatie, maar ook meestal op het gebied van inrichting. Deze huizen zijn er meestal slecht aan toe qua voorzieningen en verdienen een nieuwe badkamer en/of een nieuwe keuken. Ook andere zaken zijn meestal sterk verouderd, denk bijvoorbeeld aan de isolatie. Tevens was vroeger de trend veel meer om meerdere kleinere ruimtes te gebruiken terwijl tegenwoordig meestal geopteerd wordt voor grote ruimtes, al dan niet met meerdere functies.

En hier komt de interieurarchitect in beeld. Het renoveren van een woning om deze te moderniseren is namelijk geen evidente klus en vereist inzicht op zowel technisch als praktisch vlak. Technisch om te zorgen dat het ontwerp haalbaar is binnen de constructie en op het gebied van aansluitingen; praktisch in de zin dat de woning leefbaar, gezellig en logisch wordt.

De interieurarchitect heeft kennis van zaken, bouwkundig en qua inrichting. Hij of zij maakt een ontwerp dat past bij de functie die de woning moet krijgen en houdt daarbij rekening met alle wensen en eisen die hieraan gesteld worden. Ook helpt de interieurarchitect vaak bij de keuze van de juiste vakmensen en kan veelal zorgen voor interessante kortingen bij leveranciers. De interieurarchitect volgt het project en de aannemer steeds op met kennis van zaken en corrigeert onderwijl waar nodig. Dit geeft uiteindelijk het gewenst eindresultaat waarbij het budget zo optimaal mogelijk werd gebruikt en het aantal problemen tot een minimum wordt beperkt.

Het geld dat uitgespaard wordt bij de aankoop van een oudere woning, kan daarom gebruikt worden om de renovatie volledig goed uit te voeren zodat toch de droomwoning verkregen wordt die anders niet betaalbaar zou zijn.

Geef een reactie