0

Lekker warm voor de kachel zitten

De voordelen van een straalkachel boven de traditionele CV? Nou, dat zijn er een heleboel. Natuurlijk, een centraal verwarmingssysteem verwarmt je huis als geheel. Maar deze techniek is wel erg langzaam. Met elektrische verwarmingen in je huis, neem je het warmtemoment zelf ter hand. Heb je het koud, dan zet je de straalkachel aan en geniet je direct van een aangename warmtestroom.

Veilig en energiebewust

Naast een veel sneller effect, is het gebruik van een straalkachel ook erg energiebewust. Je ‘stookt’ alleen op plaatsen waar je de warmte werkelijk nodig hebt. Wanneer je in jouw keuken of werkkamer een aangename temperatuur wilt bereiken, voorkom je met het gebruik van een straalkachel dat de moederkachel van je CV eerst langdurig warm water door het hele huis moet pompen. Er ontstaat geen overtollige warmte-energie die de rest van je huis vult om vervolgens weer verloren te gaan.

Een gezellige warmte
Iedereen kent het wel: ’s Ochtends vroeg is het huis nog koud. Degene die het eerst op moet, heeft meestal niet genoeg tijd om van de opwarming van het huis te profiteren. Wordt eenmaal de gewenste temperatuur bereikt, dan is het meestal allang weer tijd om weg te gaan. Natuurlijk, je kunt energie verspillen door je CV een uur eerder te laten aanslaan. Maar zet daar eens het gebruik van elektrische verwarmingen tegenover. Een mooie straalkachel in de buurt van je stoel, zorgt voor een heerlijke temperatuur tijdens je ontbijt. Ook ziet het licht van jouw straalkachel er gezellig uit in het nog donkere huis. Hetzelfde overkomt je als je ’s middags of ’s avonds de eerste bent die weer thuis komt. Je duikt meteen heerlijk weg in je stoel die vlak bij één van je elektrische verwarmingen staat.

Artikelmarketing

Geef een reactie