0

Tuinmeubelen kopen? Een paar tips!

Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen, maar weet je niet zo goed waar je het beste op kunt letten? Bekijk dan de onderstaande tips zodat je zeker weet dat jij nog jarenlang van je nieuwe tuinmeubels geniet!

tuinmeubelen

Tip # 1 : Voordat je tuinmeubelen aanschaft, is het goed om de ruimte waar je ze wilt plaatsen gaat analyseren. Denk na wat voor meubels je precies wilt en hoe je ze wilt gebruiken? Geef je vaak etentjes of heb je een groot gezin? Denk dan na over tuinmeubelen in de vorm van een riante eetset met comfortabele tuinstoelen. Ben je meer iemand die van zonnebaden houdt of lees je graag een boek in de tuin? Kies dan voor een lekkere loungeset of ligstoel. Staat er veel zon in jouw tuin? Een goede parasol levert veel voordelen en plezier op.

Tuinmeubelen kopen voor kleine tuin

Tip # 2 : Koop je een tuintafel voor een patio of balkon? Meet de ruimte voordat je tuinmeubelen koopt goed op! Houd in gedachten dat de tuinstoelen rond een tafel nog eens extra 24 centimeter ruimte nodig hebben. En dat je 24-36 extra centimeter nodig hebt aan de achterkant van de stoelen om rond te lopen.

tuinmeubelen

Tip # 3 : Het materiaal van de nieuwe tuinmeubelen is erg belangrijk. Je wilt dat deze duurzaam zijn zodat ze alle elementen buiten weerstaan. Het is nog mooier als je nieuwe tuinmeubels ook onderhoudsvrij zijn. Let er vooral op dat een zonnige tuin meer vergt van je tuinmeubelen.

De meest voorkomende tuinmeubel materialen zijn: onverwoestbaar smeedijzer (dat kan wel gaan roesten), aluminium en hout. Teak is het zwaarste en meest duurzame hout. Dennen en ceder zijn zachter en vaak wat goedkoper in aanschaf. Tegenwoordig kun je ook prachtig gerecyclede kunststof tuinmeubelen kopen met een houtlook. Net echt, goed voor het milieu!

Tuinmeubelen bekleden met kussens

Tip # 4 : Als je ook tuinkussens of stoelbekleding wilt aanschaffen, zorg er dan voor dat je ook ruimte hebt om deze op te slaan als je niet buiten zit. Hierdoor gaan ze veel langer mee. Kies voor kussens die een extra bescherming voor buiten hebben, zeker tegen de zon en vocht. Goede tuinkussens bevatten bijvoorbeeld polyester vezels die de lucht goed filteren.

Tip # 5 : Ga voor een parasol gemaakt van een lichtere, neutrale kleur . Een fel gekleurde parasol zal sneller vervagen en saai zijn tegen het einde van de zomer.

tuinmeubelen

Tip # 6 : Koopt u een loungebed of ligbed om je benen op uit te rekken? Zorg ervoor dat je veel tijd schenkt aan het uitproberen van het meubel in de winkel voordat je tot de koop overgaat. Er is niets vervelender dan een ongemakkelijk chaise lounge..

Lekker zitten op tuinmeubelen op het balkon

Tip # 7 : Als je werkt met een kleine tuin of balkon, overweeg dan een hoge bar tuintafel in plaats van een grote eettafel. Een bartafel is vaak groot genoeg voor vier personen. Ideaal voor cocktails of een maaltijd in de tuin.  Barkrukken in plaats van tuinstoelen zullen ook besparen op ruimte. Wil je toch liever een traditionele eettafel? Overweeg deze dan zonder armenleuningen. Ze nemen minder ruimte in rond de tafel.

anneblik

Geef een reactie