0

Een verstopping aan je afvoer is gemakkelijk zelf op te lossen

We zien het maar wat vaak, mensen die bij een klein beetje water direct de loodgieter bellen. In paniek denken ze, kom snel, want ik heb last van water, een verstopt toilet of een verstopte afvoer. Terwijl dit lang niet altijd hoeft. Een verstopping aan je toilet of afvoer is namelijk vrij gemakkelijk te voorkomen. Deze blog dient als inlichting in hoe je gemakkelijk en vrij succesvol een verstopping aan je toilet of afvoer kunt voorkomen. Deze informatie halen wij niet uit het niets, ik ben zelf namelijk loodgieter in Alphen aan den Rijn en zie de volgende oorzaken van verstoppingen maar wat vaak voorkomen. Sommige klinken een beetje gek, maar geloof mij, als loodgieter kom je de gekste dingen tegen. Een normaal verstopt toilet door toiletpapier is meer uitzondering dan regelmaat.

Verstoppingen ontstaan vaak door het toedoen van…

Misschien niet geheel verwonderlijk, maar de grootste veroorzaker van verstopte toilet is geen technisch mankement of iets dergelijks, maar vaak komt dit door toedoen van de mensen die er wonen. Er worden te grote stukken toilet papier door de afvoer gespoeld of er wordt totaal geen rekening gehouden met hoe klein de afvoer is. Mensen denken namelijk vaak dat de afvoer van bijvoorbeeld een toilet even groot is als de opening waar het toiletpapier in gegooid wordt.

Uiteindelijk kun je alsnog de loodgieter bellen

Doordat je eerst zelf onderzoek hebt gedaan naar de mogelijke oorzaken van het probleem waar je mee zit is de kans groot dat je de loodgieter nu veel beter uit kunt leggen wat het precieze probleem is. Hierdoor kan de loodgieter sneller schakelen en zullen de kosten van de loodgieter verminderen. Daarnaast weet je zeker dat je geen onnodig geld hebt uitgegeven door bij het minste of geringste een loodgieter te bellen. Ik wens je heel veel succes en let op met wat je door de afvoer spoelt.

iq.lars

Geef een reactie