0

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn vaak één van de meest voorkomende aanpassingen voor in huis. Maar zijn kunststof kozijnen ook echt beter dan traditionele houten kozijnen? En wat zijn dan de voordelen? Zijn ze betaalbaar? Het zijn allemaal vragen die belangrijk zijn bij de aanschaf van nieuwe ramen. In dit artikel krijg je meer informatie om een goede beslissing te maken bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

 

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen zijn meerdere dingen belangrijk. Denk aan duurzaamheid en onderhoud, maar ook aan hoe de kozijnen er uitzien. Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Dat is begrijpelijk, omdat dit type kozijnen veel voordelen heeft. We zetten daarom een paar voordelen op een rijtje.

Voordelen kunststof kozijnen

De meeste mensen weten dat kunststof kozijnen minder onderhoud nodig hebben. Ze hoeven niet worden geschilderd en ze hebben zo nu en dan een keer een sopje nodig. Andere voordelen zijn:

– Lange levensduur (je hoeft ze nooit meer te vervangen)
– Speciaal keurmerk voor kunststof kozijnen (KOMO)
– Ze zijn in elke kleur verkrijgbaar
– Ze zijn bestand tegen ieder weertype
– Warmte en vocht hebben geen invloed
– Kunststof heeft een isolerende werking (scheelt in stookkosten)
– Ze zijn beter bestand tegen inbraak (keurmerk Veilig Wonen Politie)

Sommige mensen twijfelen over de aanschaf van kunststof kozijnen. Vaak omdat ze in een oudere of zelfs monumentale woning wonen. Toch zijn er tegenwoordig enorm veel soorten kozijnen verkrijgbaar van kunststof. Deze zien er precies zo uit als houten kozijnen omdat ze een speciale houtnerf hebben.

Verschillende soorten kunststof kozijnen

Natuurlijk is niet ieder kunststof kozijn hetzelfde. Er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen op de markt. Vraag tijdens je oriëntatie naar het materiaal bij diverse bedrijven. Soms hebben ze ook een sample. Dan krijg je een dwarsdoorsnede waarmee je ziet hoe dik het kozijn is en hoe is het opgebouwd.

Het aantal ‘kamers’ in een kozijn is erg belangrijk. Die extra kamers zorgen namelijk voor een optimale isolatie en een goede vochthuishouding. Let er wel op dat de makers van kunststof kozijnen ook niet gek zijn. Sommige leveranciers passen hun oude profielen aan van 3 naar 5 kamers door een simpel schotje te zetten.

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen zal je merken dat de prijzen hoger liggen dan bij houten kozijnen. Maar denk er wel aan dat dit op de langere termijn anders ligt. Houten kozijnen vragen meer onderhoud, ze moeten twee keer per jaar geschilderd worden, en ze gaan minder lang mee door weersinvloeden en slijtage. Goedkoop is vaker duurkoop. Neem deze zaken daarom mee bij je beslissing.

sannebuiten

Geef een reactie