0

Het programma DNA onbekend

Heeft u er wel eens over nagedacht dat u van een andere moeder zou kunnen zijn? Of wellicht is je broertje wel niet jouw broertje maar die van iemand anders. Wellicht kunt u zich dat niet voorstellen, maar mensen van het programma “DNA onbekend” maken dit mee. Deelnemers aan het programma hebben de grootste familiegeheimen die in het programma blootgesteld worden aan de hand van een DNA-onderzoek. Het programma heeft hele diverse kandidaten die voorkomen in het programma. Zo komen er oorlogskinderen aan bod. Veelal zijn het adoptiezaken, van mensen die graag willen weten wie nou de echte vader en moeder zijn. Maar ook willen zij graag weten of ze nog broers en zussen hebben en er niet helemaal alleen voor staan in de wereld. Een erge maar ook emotionele uitzending gaat over het vermoeden van het voortkomen uit overspel. Dit is natuurlijk voor de hele familie niet leuk. Wat de uitslag ook mogen zijn van bijvoorbeeld een vaderschapstest, het brengt altijd veel oproerring met zich mee. Maar de kandidaten hebben nu wel zekerheid en een stukje rust.

DNA onbekend 12 april 2017

Een voorbeeld hoe het er aan toe kan gaan in het programma is als volgt. Jeanette werd geboren net nadat haar ouders waren gescheiden. Ze heeft een zus thuis waarmee ze samen opgroeit. De vader wil niet echt wat van Jeanette weten en zegt zelfs de vader niet te zijn. Maar de moeder van Jeanette houdt standvastig vol dat haar vader toch echt de echte vader is. Wie blijkt er gelijk te hebben? Dit kun je zien in het programma. Marianne wordt geadopteerd door een stel dat geen kinderen kunt krijgen. Wel vraagt ze zich bijna elke dag af of ze nog ergens broertjes en zusjes heeft lopen. Dan gebeurt er iets opmerkelijks. Er wordt een oproep geplaatst door een broer en een zus die op zoek zijn naar hun broers en zussen. Marianne ziet dat er wel heel veel gelijkenissen zijn en reageert op de oproep. Heeft ze dan toch broers en zussen? Je ziet het snel in de aflevering van DNA onbekend.

Tijd

Het programma is elke woensdag te zien op NPO 1 bij de AVROTROS.

Presentatrice

Caroline Tensen is de presentatrice van het programma en doet dit al sinds 2009 voor de NCRV. In 2014 werd het programma weg bezuinigd maar het programma loopt inmiddels dus alweer succesvol bij de AVROTROS. In 2016 is Caroline Tensen overgestapt naar de AVROTROS. Ze is voornamelijk bekend door het populaire programma “Één tegen honderd”.

Nance Coolen presenteerde een gelijkwaardig programma op RTL 4 genaamd “Familie gezocht”. Ook hierbij ging men aan de hand van een DNA-onderzoek op zoek naar hun familie.

mitchelkliq

Geef een reactie